【I/A/Steam】Heaven Burns Red 緋染天空 (17) Angel Beats!合作到3月10號

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下除左 3SP鍊同埋突破之外, 仲有無方法增加 入場SP?

想請教下傷害增益, 而家用緊上面個隊, 如果想打一波輸出最大化 , 唔計剋屬既情況底下, 係咪應該首先 孔明+星華上兩層BUFF俾月歌, 之後用百合大招疊高破壞技, 最後月歌大技轟落去收工?
放3突S映映同S詩紀喺前排
後排角會每turn加多2SP
S映 係咪可以繼承 SS映個招大技? 我見有寫通用化但係未夠料解鎖
係 不過月歌同仲村有重疊到 其實可以唔要月歌換其他入隊例如五十鈴一千子(弱火可以放脆弱
想問下角色技能點練上去?
要靠技能指南?
玩左幾日, 目前BOX SS角色有限 所以諗住打/突/斬都升住一支可以輸出既以免卡關先
係 一係就回憶返去刷地圖掛機
回憶返去手動刷要好多時間
到最後全部都要練嘅
只係提你假如想打高分度可以唔用月歌放多隻buff或者debuff 因為仲村直頭係火月歌上位版仲要多hit有利儲od
除咗訓練所,打任何怪都有機會隨機升

所有原皮SS角嘅大招解鎖通用化之後所有其他皮都用得
都係既.. 今日試完活動91+35都係靠百合打兩波, 隻火月歌都係用黎坦輸出only 再研究下可以點組先
同隊6隻角嘅任何技都會隨機升
當然你有心可以每隻角都淨係裝一招甚至唔裝招去減低分薄咗嘅問題
睇落3突孔明繼ss孔明
好似仲勁過就咁放0突孔明?
本身S角能力值應該差過SS既
唔夠防就刷體力+3 / 精神+3
體力係對應近戰攻擊,精神係對應遠程攻擊

防足夠既就按角色需要黎刷

技能對HP特攻就力+3
技能對DP特攻就器+3

其餘輸出既技能刷力/器+3都可以

Debuff技能 運+3
Buff / 回復技能 知性+3

例外既係天音,大技傷害受知性影響,所以要刷知性

但唔想煩既除左Attacker同Breaker之外刷晒體力/精神都可以
2章day 14就會開晒所有幻影
然後推記憶迷宮開放高等級幻影
唔該晒我刷唔到Tier0就開波,唔知之後夠唔夠力

暫時用緊呢幾隻
和泉同白河需唔需要換其他
白字數值係低啲
不過功能角唔重要啦
最緊要上到buff,落到debuff,開到field
打手係SS角大大力就得
係驚唔夠硬頂唔到姐
老婆原皮一定係換走
真係太廢,有愛都無用
換邊隻落場好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞