我覺得《海盜戰記》係俾人嚴重低估嘅神作

245 回覆
207 Like 26 Dislike
兩套我都好鐘意
Planetes中篇漫畫簡單直接
Vinland而家變左大長篇,要睇佢點收尾(或者收唔收到尾
重睇左一次ΠΛΑΝΗΤΕΣ漫畫
真心正
男主角個變化就好似托爾芬咁
見netflav上咗先開始睇, 農奴篇一開始係有d悶, 但係後面講庫奴特打到黎農場, 主角內心掙扎描寫其實幾正
同埋呢套野, 搞到我係咁wiki番好多history, 算係少數會勾起人求知慾嘅漫
可能我本身history極弱, 庫奴特大帝呢個名真係聽都未聽過, 艾力臣個國家以前咁勁又唔知
相信當初係因為冇人識咩叫文蘭先譯咗做海盜戰記
文蘭係美國wor
Assassin creed vahhaa
悶到爆又唔make sense
用8集時間醫好個PTSD之後都係做AOE村民
大帝幾時打到黎對面海?
伐伐伐伐木工
Netflix 睇曬Vikings 佢推比我睇 睇落覺得唔錯就去追漫畫 本身都以為係打打殺殺 點知後面變耕田 不過睇返歷史其實好多維京人後面都冇周圍搶劫 多數都係返返去鄉下耕田 其實套野寫主角個心路歷程寫得幾好 由一個復仇機器變成有抱負嘅人 BTW
會係佢死嘅時候
終於嚟料
黎左啦
等下星期啦
原來之後王子咁少戲份
王子個角色嘅成長已經盡咗再出現都注定係劇情嘅工具人
新入坑
好好睇
暫時睇咗頭100集
本身對西史無興趣
睇呢本嘢忍唔住Google 好多歷史嚟睇
原來丹麥統治過英格蘭
啱啱入坑
一開始少悶但之後追住嚟睇
而家睇到第一季中段一啲都唔覺慢
試睇咗第一季
開頭都覺得ok,係節奏慢啲
但越睇越覺得out of focus
無main objective好難有動力追落去
本生對西史又無乜興趣
睇到第十幾集,一集都要分開幾次睇
放棄了
復仇》搵目的》承誨》實踐》文蘭

Focus大概係咁上下
啱啱補番晒兩季動畫,心情起伏好大但好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞