高登仔做老闆!自學三個月製「無死角」風扇仔

301 回覆
515 Like 47 Dislike
做救生員講到自己好辛苦 收皮啦 咪又係hea

係咪之前比d火我果條垃圾?
坦白講product面世呢下有d失望 記得舊燈呢個post吹到好大可以行街用全方位都可以涼浸浸 但係我都撐巴打繼續加油
350蚊

係Dyson出就大把人買

一般人出,去唔到50蚊無人買
啲香港人真係,永遠唔抵得人地好,做乜出乜一味得個彈字,唔好成日賴政府支援不足,香港創新科技發展咁落後,唔多唔少就係呢班人既問題

屌你老尾,風扇仔加個外置差電,叫創新科技?
咁你唔反轉條褲黎著?

香港科技問題係班人發明啲垃圾科技出黎!

點解唔發明啲有用既科技?

例如充一次電可以用十年既電!
或者可以代替晒啲中介人既app ,例如地產佬,會計,保險佬!

你做個咁既野出黎,好難唔屌尻你 重要上埋social media 做宣傳!

小弟做緊呢樣野
賣點係咩?
咩叫無死角?
睇完內文都唔明有乜特別
比條公式大家參考下
風扇 (穩定板)≥ 所有手提風扇
尿袋 = 其他牌子尿袋
風扇 + 尿袋 = 小型家用風扇
風扇 + 風扇 + 尿袋 + 尿袋 ≤ 家用風扇

風扇 尿袋 可以分開買, 除非是特別用家,一部風扇+穩定板夠晒用,當然穩定板係非賣同未開發,暫定facebook過 2000 likes 就開發免費送

家用風扇仲有市場?
啲香港人真係,永遠唔抵得人地好,做乜出乜一味得個彈字,唔好成日賴政府支援不足,香港創新科技發展咁落後,唔多唔少就係呢班人既問題

追完個po先岀黎發表你d自以為是嘅偉論
比條公式大家參考下
尿袋 = 其他牌子尿袋

風扇 尿袋 可以分開買, 除非是特別用家,一部風扇+穩定板夠晒用,當然穩定板係非賣同未開發,暫定facebook過 2000 likes 就開發免費送

巴打如果唔係籌旗價3xx,街價都3xx 會考慮買部撐你,無他,純粹撐返香港人產品

知你賣點係電量勁,用料好,便攜版家用風扇

但要吸引一個消費者,賣點似乎未係好廣
首先你見到普遍人講個價
所以你要諗下你係賣比咩人,點用,戶外用品,迷你家電
戶外:普遍香港人出街都係行街,商場
呢點未必要用到9粒鐘,知你可拆,但拆完又用咩賣點鍊贏出面一把5 60數芭蕉扇

行山/沙灘撚 可能係你要對像,但防唔防水防撞又另一層次,整埋,價又升高,唔整,咁人地芭蕉扇插尿袋後,除左你可以set角度,又有咩賣點

學生哥,除左行街同踢波等跟隊坐牆邊涼爽下,佢又未必願意/負擔到3xx買風扇

戶外工作者,可能係現階段會比較感興趣既潛在客戶,佢份工係咁,無得揀,但同樣又係芭蕉+尿袋問題

銷售點似乎係d濕熱地區比較需要

唔係挑剔你,只係作為一個用家角度比意見希望你成功
300蚊真係唔貴wo

20000mah尿袋都賣過300啦

不過唔係一個吸引價

會買既會買,唔會買既就唔會買

廢話
之前咁撚多人屌
家陣咁撚多人撐 你話冇鬼都唔信唔 連囝收幾多錢呀?
發明家我想問
件嘢襟唔襟撞
我想用嚟玩戶外活動 怕撞兩嘢會壞
之前咁撚多人屌
家陣咁撚多人撐 你話冇鬼都唔信唔 連囝收幾多錢呀?

啲打手好落力
比條公式大家參考下
尿袋 = 其他牌子尿袋

巴打如果唔係籌旗價3xx,街價都3xx 會考慮買部撐你,無他,純粹撐返香港人產品

知你賣點係電量勁,用料好,便攜版家用風扇

但要吸引一個消費者,賣點似乎未係好廣
首先你見到普遍人講個價
所以你要諗下你係賣比咩人,點用,戶外用品,迷你家電
戶外:普遍香港人出街都係行街,商場
呢點未必要用到9粒鐘,知你可拆,但拆完又用咩賣點鍊贏出面一把5 60數芭蕉扇

行山/沙灘撚 可能係你要對像,但防唔防水防撞又另一層次,整埋,價又升高,唔整,咁人地芭蕉扇插尿袋後,除左你可以set角度,又有咩賣點

學生哥,除左行街同踢波等跟隊坐牆邊涼爽下,佢又未必願意/負擔到3xx買風扇

戶外工作者,可能係現階段會比較感興趣既潛在客戶,佢份工係咁,無得揀,但同樣又係芭蕉+尿袋問題

銷售點似乎係d濕熱地區比較需要

唔係挑剔你,只係作為一個用家角度比意見希望你成功

人地賣歐洲市場
歐洲巴士司機話一定同佢入貨
係尿袋同風扇要有埋出街 唔係咁方便同麻煩
但360度我又堅係覺得好Wo
300蚊 又未算真係比唔起
但我賺個風扇樣仲未夠靚仔
唔係講笑,遲d淘寶一定廿蚊有交易

廿蚊你都唔敢用啦
多打手到

300蚊真係唔會買
同樣要拎住黎吹
暴風版都係幾十蚊
支持樓主

想問風扇係用咩bearing?
多打手到

300蚊真係唔會買
同樣要拎住黎吹
暴風版都係幾十蚊

4百幾個打手正皮
支持樓主

想問風扇係用咩bearing?

隻摩打係內轉子,一舊過
發明家我想問
件嘢襟唔襟撞
我想用嚟玩戶外活動 怕撞兩嘢會壞

3D print咁脆既料都跌到好多下
之前開post引gimmick 又請打手宣傳 屌你老味 睇佢不可一世既樣就黑人憎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞