高登仔做老闆!自學三個月製「無死角」風扇仔

301 回覆
515 Like 47 Dislike
出咗買一把
外型沒乜問題
不過唔明點解要分兩part
理論上將充電器同風扇底部combine一齊會比較合理
同埋相對方便

從生產角度諗
其實啤一件模比起啤兩件平
如果因為純粹係為左增加持續力
點解唔直接係底部改左個design
變左慳返個wieless charger同磁石
因為我真係諗左好耐
唔明變點解要分兩part
因為一件過其實一樣使到佢既要有求

利申 產品設計

想輕d 囉屌
唔一定要帶埋下面個舊出街麻

咁你買得呢個就係預埋下面個無線充電出街
點會輕左
如果帶上面個出街而唔帶下面個出街咪沒左個特別囉
再者你買得呢個就係因為佢個賣點(角度 持續力)

再者如你所講唔帶個下面個無線充電
淨帶上面個出街
咁其實同普通出面既風扇差別唔大
因為出街沒電係一個問題
所有以佢個無線充電先係賣點
如果你唔帶其實無必要買
因為屋企自己都可以充到電

個selling pt 應該仲有個風力同可以上下左右轉?
淨風扇開到最勁唔知捱到幾個鐘呢
外型沒乜問題
不過唔明點解要分兩part
理論上將充電器同風扇底部combine一齊會比較合理
同埋相對方便

從生產角度諗
其實啤一件模比起啤兩件平
如果因為純粹係為左增加持續力
點解唔直接係底部改左個design
變左慳返個wieless charger同磁石
因為我真係諗左好耐
唔明變點解要分兩part
因為一件過其實一樣使到佢既要有求

利申 產品設計

想輕d 囉屌
唔一定要帶埋下面個舊出街麻

咁你買得呢個就係預埋下面個無線充電出街
點會輕左
如果帶上面個出街而唔帶下面個出街咪沒左個特別囉
再者你買得呢個就係因為佢個賣點(角度 持續力)

就算冇power bank都可以做到角度,會有塊穩定板,用磁力吸住,都有防滑防震功能,出街時間唔長就可以用塊板代替

不過塊野就買唔到既,完成某啲活動免費送
Kickstarter
攻外國啦
做救生員講到自己好辛苦 收皮啦 咪又係hea
成三舊幾水一把風扇仔

點打幾廿蚊就有把既共田

淘寶20蚊有把
做救生員講到自己好辛苦 收皮啦 咪又係hea

明顯唔係我講 ,我唔係好鐘意提以前返工既野,我覺得果陣既我好失敗
不過唔可以講係hea既,果陣一日返16個鐘,一星期休半日,訓都冇時間,返左幾個月變左人乾喪屍,一日沖6次涼,搞到成身濕疹,而家仲有疤痕,果啲日子唔想再過
其實只係因為連登仔驚人成功,
自己又乜都做唔到,
佢又真係一手一腳創業
又唔可以屈佢父幹,富二代
佢成功會完全傷害到連登仔自尊心
所以逼於無奈反佢
如果望到佢蝕錢就好撚開心
因為反映到連登仔既自我保護機制
掩飾到自己唔敢冒險,唔敢進取,講就無敵等等
而佢蝕錢
就唔洗驚死同自己一樣身為連登仔既人賺到大錢
唔係既話,未顯得自己打份牛工好on9
其實要體諒連登仔個種自卑心態
為左自尊只能夠踩低人。。

btw,如果佢係營銷營運產品人力品牌經營風險等出左問題我都係要笑柒佢,因為唔做足準備

利申: 老細,有資格笑
終於有樣睇
其實淘寶個外形靚少少嘅嘢都起碼100人仔以上,三四十蚊係樣柒加快壞,拎嚟比較無意思
仲有笑人樣柒嗰啲做乜鳩
無印良品有部風扇仔廢廢地都賣二百幾,有時講品牌設計包裝,唔係話有呢樣產品就唔需要另一樣

建議巴打出多個柔和顏色,黑紅太型格另外如果量產得嚟都11月就收埋等到下年3月左右先開始煲起個產品效果應該好啲
快手整啦 好快比人抄
巴打幾靚仔

高登呀!盲閪

?? 佢過左來連登啦

係到爆左po, 爭d為女亡
其實淘寶個外形靚少少嘅嘢都起碼100人仔以上,三四十蚊係樣柒加快壞,拎嚟比較無意思
仲有笑人樣柒嗰啲做乜鳩
無印良品有部風扇仔廢廢地都賣二百幾,有時講品牌設計包裝,唔係話有呢樣產品就唔需要另一樣

建議巴打出多個柔和顏色,黑紅太型格另外如果量產得嚟都11月就收埋等到下年3月左右先開始煲起個產品效果應該好啲

有呢啲色,Kickstarter 唔比用3D所以搞到咁 ,等佢批,批完既話希望9月出到貨香港食到季尾,放心呢個風扇可以用幾年都唔爛 ,下年就專出配件,之後專攻新加坡了,識新加坡人了解緊,
其實只係因為連登仔驚人成功,
自己又乜都做唔到,
佢又真係一手一腳創業
又唔可以屈佢父幹,富二代
佢成功會完全傷害到連登仔自尊心
所以逼於無奈反佢
如果望到佢蝕錢就好撚開心
因為反映到連登仔既自我保護機制
掩飾到自己唔敢冒險,唔敢進取,講就無敵等等
而佢蝕錢
就唔洗驚死同自己一樣身為連登仔既人賺到大錢
唔係既話,未顯得自己打份牛工好on9
其實要體諒連登仔個種自卑心態
為左自尊只能夠踩低人。。

btw,如果佢係營銷營運產品人力品牌經營風險等出左問題我都係要笑柒佢,因為唔做足準備

利申: 老細,有資格笑

Sell夢想一世唔會成功
仲有笑人樣柒嗰啲做乜鳩

有呢啲色,Kickstarter 唔比用3D所以搞到咁 ,等佢批,批完既話希望9月出到貨香港食到季尾,放心呢個風扇可以用幾年都唔爛 ,下年就專出配件,之後專攻新加坡了,識新加坡人了解緊,

支持 但有冇d平價板本 可能一半電既版本 吹到五個鍾都ok丫 你話150$左右都買得落手 300就
仲有笑人樣柒嗰啲做乜鳩

支持 但有冇d平價板本 可能一半電既版本 吹到五個鍾都ok丫 你話150$左右都買得落手 300就

淨係風扇係百幾蚊,都用到兩個鐘最大風 ,會出唔同容量既電5000,10000咁,接口統一,不過最快都下年,Kickstarter 價係咁,去到零售唔知賣幾多 ,Kickstarter 得左再算
仲有笑人樣柒嗰啲做乜鳩

9月邊個仲用風扇?即係又要等下年
出左會買
支持
仲有笑人樣柒嗰啲做乜鳩

淨係風扇係百幾蚊,都用到兩個鐘最大風 ,會出唔同容量既電5000,10000咁,接口統一,不過最快都下年,Kickstarter 價係咁,去到零售唔知賣幾多 ,Kickstarter 得左再算

上面問同普通風扇仔有咩分別既可以睇下依段
btw巴打加油 等你
提提巴打
最重要搵多樣
除左性能既價值以外
可以俾到用家既其他價值
日本就盡量研發自然風,噴水噴霧電風扇
大陸就盡量研發唔同外型,最平電風扇
歐洲就盡量研發靜音電風扇
巴打個風扇只要set個獨特價值同定位
就可以賣貴都無所謂
而只要本身有獨特價值
係唔同國家做幾次病毒式營銷就有第一桶金
另外提提你,
個人覺得如果風力過大,持續用既話,用家身體可能會覺得唔太舒服。
Doesn't matter
Hong kong has no winter and lihk jai are stronger than sibarians
會唔會爆炸
比舊底座尿袋搞到咁貴
加油,有貨一定買一件番黎支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞