高登仔做老闆!自學三個月製「無死角」風扇仔

301 回覆
515 Like 47 Dislike
發明家我想問
件嘢襟唔襟撞
我想用嚟玩戶外活動 怕撞兩嘢會壞

3D print咁脆既料都跌到好多下

巴打有冇諗過timer功能?
如果你想吸引用家將佢當埋家用風扇
其實呢個功能都幾重要
始終有d人唔想吹成晚
支持樓主

想問風扇係用咩bearing?

隻摩打係內轉子,一舊過

有冇多d spec?

想知RPM, CFM同dBA個range幾多?
多打手到

300蚊真係唔會買
同樣要拎住黎吹
暴風版都係幾十蚊

無印賣200都無咩人買
多打手到

300蚊真係唔會買
同樣要拎住黎吹
暴風版都係幾十蚊

4百幾個打手正皮

芭蕉扇
之前開post引gimmick 又請打手宣傳 屌你老味 睇佢不可一世既樣就黑人憎

有無link?
之前開post引gimmick 又請打手宣傳 屌你老味 睇佢不可一世既樣就黑人憎

根本係
又話唔搞又話ex點點點
https://www.amazon.co.jp/gp/bestsellers/kitchen/14157271/ref=pd_zg_hrsr_k_1_5_last#1
https://www.amazon.co.jp/USB%E6%89%87%E9%A2%A8%E6%A9%9F-Banne-%E9%A2%A8%E9%87%8F3%E6%AE%B5%E9%9A%8E%E8%AA%BF%E7%AF%80-360%E5%BA%A6%E8%A7%92%E5%BA%A6%E8%AA%BF%E6%95%B4%E5%8F%AF%E8%83%BD-USB%E3%82%B1%E3%83%BC%E3%83%96%E3%83%AB%E3%81%A85600mWh%E3%83%90%E3%83%83%E3%83%86%E3%83%AA%E3%83%BC%E4%BB%98%E3%81%8D/dp/B071L1LBN7/ref=zg_bs_14157271_11?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=3SG5C9199H8YJ0X5WA9P
amazon都有唔少風扇, 唔知佢有冇睇過用過

琴日屌到仆街 無臣臣今日有400幾個正評入黎睇下吹咩風
點知都係屌緊 點解有咁多正評

同埋之前未見過依個風扇 好似依個仲方便過佢個個
本身都有啲期待
但出到嚟屌要自己轉嘅 除咗個無線充電之外 諗唔到有咩特別
https://www.amazon.co.jp/gp/bestsellers/kitchen/14157271/ref=pd_zg_hrsr_k_1_5_last#1
https://www.amazon.co.jp/USB%E6%89%87%E9%A2%A8%E6%A9%9F-Banne-%E9%A2%A8%E9%87%8F3%E6%AE%B5%E9%9A%8E%E8%AA%BF%E7%AF%80-360%E5%BA%A6%E8%A7%92%E5%BA%A6%E8%AA%BF%E6%95%B4%E5%8F%AF%E8%83%BD-USB%E3%82%B1%E3%83%BC%E3%83%96%E3%83%AB%E3%81%A85600mWh%E3%83%90%E3%83%83%E3%83%86%E3%83%AA%E3%83%BC%E4%BB%98%E3%81%8D/dp/B071L1LBN7/ref=zg_bs_14157271_11?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=3SG5C9199H8YJ0X5WA9P

本身都有啲期待

尋晚都係幾十
今日4百幾
比條公式大家參考下
風扇 (穩定板)≥ 所有手提風扇
尿袋 = 其他牌子尿袋
風扇 + 尿袋 = 小型家用風扇
風扇 + 風扇 + 尿袋 + 尿袋 ≤ 家用風扇

風扇 尿袋 可以分開買, 除非是特別用家,一部風扇+穩定板夠晒用,當然穩定板係非賣同未開發,暫定facebook過 2000 likes 就開發免費送

巴打如果唔係籌旗價3xx,街價都3xx 會考慮買部撐你,無他,純粹撐返香港人產品

知你賣點係電量勁,用料好,便攜版家用風扇

但要吸引一個消費者,賣點似乎未係好廣
首先你見到普遍人講個價
所以你要諗下你係賣比咩人,點用,戶外用品,迷你家電
戶外:普遍香港人出街都係行街,商場
呢點未必要用到9粒鐘,知你可拆,但拆完又用咩賣點鍊贏出面一把5 60數芭蕉扇

行山/沙灘撚 可能係你要對像,但防唔防水防撞又另一層次,整埋,價又升高,唔整,咁人地芭蕉扇插尿袋後,除左你可以set角度,又有咩賣點

學生哥,除左行街同踢波等跟隊坐牆邊涼爽下,佢又未必願意/負擔到3xx買風扇

戶外工作者,可能係現階段會比較感興趣既潛在客戶,佢份工係咁,無得揀,但同樣又係芭蕉+尿袋問題

銷售點似乎係d濕熱地區比較需要

唔係挑剔你,只係作為一個用家角度比意見希望你成功

簡單啲講,我最主要既目標顧客係戶外定點工作
其他冇需要既一部風扇都夠晒,粒電係靚野,係老鴨買唔到咁靚都要6,70,淘寶都唔會買到,塊保護版係要搵廠訂造,咁計同暴風芭蕉得返3,40差距,但係比佢多左角度、塗層、 高性能摩打、擴充性,值唔值就見人見智

本身都有啲期待

呢個
6時間(弱モード)3.5時間(中モード)2時間(強モード)
仲有得換電, 唔見得差過用尿袋

本身都有啲期待

尋晚都係幾十
今日4百幾

鬼鬼地
留言就八九成都係踩
正皮就無端端多幾倍
LIHKG有得買正皮?
之前咁撚多人屌
家陣咁撚多人撐 你話冇鬼都唔信唔 連囝收幾多錢呀?

我都以為入撚錯post
咁撚多正評 痴撚線
仲要睇完篇野都係仍然唔知有咩賣點

本身都有啲期待

尋晚都係幾十
今日4百幾

鬼鬼地
留言就八九成都係踩
正皮就無端端多幾倍
LIHKG有得買正皮?

樓豬開完個post就潛咗
之前咁撚多人屌
家陣咁撚多人撐 你話冇鬼都唔信唔 連囝收幾多錢呀?

我都以為入撚錯post
咁撚多正評 痴撚線
仲要睇完篇野都係仍然唔知有咩賣點

角度嘅野我地識條春咩
仲有人地啲模用鑽石切割
摩打用鈦合金又話比你聽?
總之將最貴啲野放埋一齊再定個高價就係創新同創意

樓主個風扇有咩值得貴日本仔嘢
BA HD仔
睇黎HD無教MARKETING野
經過左咁多個POST咁多人教路都仍然係唔識SELL自己件產品
selling point又無
differentiation我都睇唔到係咩
一味話人唔識貨 又唔諗下回post果班都係end user都係potential customer
我就睇下邊個end user咁撚識貨啦
BA HD仔
經過左咁多個POST咁多人教路都仍然係唔識SELL自己件產品
一味話人唔識貨 又唔諗下回post果班都係end user都係potential customer

篇野善稿到仆街
又打正高登/連登旗號搵錢
連件貨都未出到就比錢搵人賣廣告
見到無死角以為係360度都有風出
見到無死角以為係360度都有風出

手動唔叫無死角呀
BA HD仔

篇野善稿到仆街
又打正高登/連登旗號搵錢
連件貨都未出到就比錢搵人賣廣告

完全唔見件產品有咩地方值得入手
俾心機啦,慢慢賣,市場上多D野賣都好ge
雖然我唔打算買
其實只係因為連登仔驚人成功
自己又乜都做唔到,
佢又真係一手一腳創業
又唔可以屈佢父幹,富二代
佢成功會完全傷害到連登仔自尊心
所以逼於無奈反佢
如果望到佢蝕錢就好撚開心
因為反映到連登仔既自我保護機制
掩飾到自己唔敢冒險,唔敢進取,講就無敵等等
而佢蝕錢
就唔洗驚死同自己一樣身為連登仔既人賺到大錢
唔係既話,未顯得自己打份牛工好on9
其實要體諒連登仔個種自卑心態
為左自尊只能夠踩低人。。

btw,如果佢係營銷營運產品人力品牌經營風險等出左問題我都係要笑柒佢,因為唔做足準備

利申: 老細,有資格笑

唔會囉
就係驚佢一出就收咗皮先要屌大力啲
經得起我地嘅質問,先有足夠能力屌打坊間嘅風扇仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞