高登仔做老闆!自學三個月製「無死角」風扇仔

301 回覆
515 Like 47 Dislike
等淘寶流出
等淘寶流出

我覺得唔會有人想抄
我發覺出之前好多人捧

而家出到又彈呢樣果樣

呢啲連登仔真係社會負累

難得有香港人獨立出創意PRODUCT

係都要評到人地嘅產品係屎

但係出之前又粒聲唔出

大佬呀唔好咁反智啦

就係呢班得把口就唔收口嘅垃圾

一年都唔洗就整臭哂連登個朵

多撚謝哂你班垃圾
同風扇仔加個尿袋有咩分別

你同我識條鐵咩

根本攞走粒18650轉條usb線駁落尿袋到就搞掂。

你又整個岀黎囉
支持
我發覺出之前好多人捧

而家出到又彈呢樣果樣

呢啲連登仔真係社會負累

但係出之前又粒聲唔出

大佬呀唔好咁反智啦

多撚謝哂你班垃圾

因為佢出之前吹到天花龍鳳
但整完出黎都唔係個回事
巴打
打去歐洲市場啦
祝成功
我發覺出之前好多人捧

而家出到又彈呢樣果樣

呢啲連登仔真係社會負累

但係出之前又粒聲唔出

大佬呀唔好咁反智啦

多撚謝哂你班垃圾

因為佢出之前吹到天花龍鳳
但整完出黎都唔係個回事

好多人捧?
不嬲係舊登玩具喎
外型沒乜問題
不過唔明點解要分兩part
理論上將充電器同風扇底部combine一齊會比較合理
同埋相對方便
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
其實啤一件模比起啤兩件平
如果因為純粹係為左增加持續力
點解唔直接係底部改左個design
變左慳返個wieless charger同磁石
因為我真係諗左好耐
唔明變點解要分兩part
因為一件過其實一樣使到佢既要有求

利申 產品設計
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
因為我真係諗左好耐
因為一件過其實一樣做到佢既要有求

利申 產品設計
$100會考慮
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
因為我真係諗左好耐

利申 產品設計

想輕d 囉屌
唔一定要帶埋下面個舊出街麻
350 不了
個設計係幾好 但350
我諗無人會買 太貴
我估佢應該係隻隻都用3D printing先咁貴
你不如返大陸做模算啦
再拖兩拖
好快淘寶就有呢隻款賣
可能50有找
勵志
3百幾?不了
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
因為我真係諗左好耐

利申 產品設計

想輕d 囉屌

咁你買得呢個就係預埋下面個無線充電出街
點會輕左
如果帶上面個出街而唔帶下面個出街咪沒左個特別囉
再者你買得呢個就係因為佢個賣點(角度 持續力)
高登/連登仔越反越紅
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
因為我真係諗左好耐

利申 產品設計

想輕d 囉屌

點會輕左

你當電話咁諗囉
唔係次次出街都要帶尿袋麻
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
因為我真係諗左好耐

利申 產品設計

想輕d 囉屌

點會輕左

再者如你所講唔帶個下面個無線充電
淨帶上面個出街
咁其實同普通出面既風扇差別唔大
因為出街沒電係一個問題
所有以佢個無線充電先係賣點
如果你唔帶其實無必要買
因為屋企自己都可以充到電
個設計係幾好 但350
我諗無人會買 太貴
我估佢應該係隻隻都用3D printing先咁貴
你不如返大陸做模算啦
再拖兩拖
好快淘寶就有呢隻款賣
可能50有找

唔關3D printing事,量產一定係用模,睇完個spec你就明

Dedicated Power Bank

20100mAh USB QC 2.0/3.0 output and QC2.0 input.

9-layer circuit protection

- Temperature resistance
- Double short-circuit protection
- Input over-voltage protection
- Backfeed protection
- Protection from output overcurrent
- Output over-voltage protection
- Protection from overcharge and over-discharge
- Protective circuits
- Reset mechanism
- Dust-proof, pollution-proof and durable material

Turbine Fan

- Embedded 3350mah battery with protected circuits (protection from overcharge and discharge, backfeed and short circuit)
- PCB charges at 5V/2A with input voltage at 4.5V-5.5V
- Battery overcharge and over-discharge protection
- Battery inversion prevention
- Emergency motor lock power-off mechanism
- Backfeed protection
- Short circuit protection
- Dust-proof, pollution-proof and durable material

Motor

- Temperature resistance
- Motor lock protection
- Rated voltage DC24V with range of operating voltage at DC15V-DC26.4V

堅持到就堅持,有人欣賞就最好,冇既話堅持唔到先再算
爆炸
外型沒乜問題
同埋相對方便

從生產角度諗
因為我真係諗左好耐

利申 產品設計

想輕d 囉屌

點會輕左

你當電話咁諗囉
唔係次次出街都要帶尿袋麻

你呢個concept係好
如果佢一件過啤
而下面(假設底部)可以折開
其實佢可以慳返無線充電同磁石
但當然 呢個要設計個面諗
但成本上應該再平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞