[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(21) MODOK

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
一用王就場場areo + magneto , 一轉ultron 就rogue + killmonger 卡左50中幾日啦屌
因為你Wong揭左先揭shuri
開左張牌所以有ongoing效果 就係咁簡單
咁你張ghost未揭又點會有效果
我認同張卡設計係on9 但係唔會唔明囉
好似21/2
Ebony maw?
張卡就係冇寫明下回合開始or同回合無法觸發呢d字眼
所以先有人有呢d疑問
wong揭完揭shuri可以觸發wong個ongoing

宜家ghost揭完佢個ongoing唔包本回合
即係我打ghost再打shang-chi, 張shang-chi唔會停揭比對面揭先, 而係本回合會照揭牌, 下回合先後攻揭牌
咪就係佢講得唔清楚囉
同一個位嘅卡已play
一人少句啦 依家ghost出左就知成隻game個出牌機制
ghost如果想可塑性高啲應該就係同一turn開個陣就改變出牌次序
官方咪就係澄清左張ghost揭完同一round連住出個張都未會有效果,要下一round先生效。
弱智仔

Ok 我終於明你想講咩
如果要你個效果咁可能佢寫「on reveal所有其他牌揭後手」會好啲
佢應該要 括號同回合無法觸發先清楚
請問下依家齊哂p3 買左shuri
應該鎖thanos定吞星好
咁要澄清係咪即係寫得唔清楚先?

開口埋口就弱智型啲?
等康算
如果再開turn有得抽牌就勁

幾型
Antman3劇透
但唔會用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞