定期存款邊間好? (18)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
咁等既時間唔一定係乜都唔做既
之前開左ZA 同mox... 舊客依家勁低息,想問各位巴絲打轉去邊到好 or做定期?thz
上面都有人係咁但我開完就用到
citi 3個月1.44 就睇下加得幾多
尋日打上CS問,等幾粒鐘用得
師兄有無預約。我見網上全部灰色無得預約。有無walk in開戶?
另外4.28開投資戶口,有無要求需要投資幾多錢?or全部擺定期都OK?多謝
貨幣基金 除左za 之外,citibank 都有 (其他銀行唔知有冇)
多謝。我前兩日有去問創興,1M同我講6個月得3.7好似。等我再去問下。
但係citibank果隻係1日清算,做唔到即日落order即日拎返錢?
Efund 果隻要等1日
所以我自己prefer係ZA買
如果冇戶口有冇辦法睇到貨幣基金list?
我本身有account 但如果上網DIY半年先3.8, walk -in 就 算把啦. 師兄果半年4.28要新開戶先有?落分開R?
佢個活期乜都唔做 只係每月有錢出入都有1.5幾

一日virtual bank 開戶
一日入50萬
點會成個月唔做野
不過4.3%都好既 你鍾意就好
得番咁低息 d錢拎番出去賭場(股市, crypto)埋伏lu
有60萬係citi, 22號到期, 唔洗再開戶口情況下, 我得 mox 4.2%, 25萬4個月( $3500)offer, 淨低唔知做咩好

而家有兩個諗法, 一買哂內銀股收息, 應該實收7-8%息, 我知有賺息賺價風險

迫住開新戶, 做一年定期

求大家比下意見
我都有65萬係創興8號到期..樓上有師兄話有4.28 半年.
另外半身有25K usd t-bill, 10K 蟹貨t-note 2.7%時入...
諗緊續50萬定期, 15萬加碼買美債. 但呢幾日啲USD/HKD開始跌..淆淆地.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞