定期存款邊間好? (18)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
個個人唔同case啦,學歷,月薪,家庭狀況全部不相同。好難比較。有人一個月賺5萬,但使4萬;有人一個月賺3萬,但使一萬,睇你點生活。
唔好同人比,最緊要自己生活OK,自己過得開心。
估唔到咁講錢既post會有呢啲正經reply
其實係最初個100萬 儲得難and慢, 之後你會發現錢搵錢就好快。。。
最緊要係唔好耳濡目染令到自己有不必要既物慾
有時洗完錢仲多煩惱
普通打工仔一個月儲1萬已經算多..
齋儲都要8年多D....
做錯投資差錯腳跟著8年時間又延長
都係睇下點儲,收工返屋企食飯,留d餸去第二日公司lunch食,其實都省唔少,假期留係屋企少出街,都省唔少,去少d旅行,又省唔少(依3年無得出去,其實正路全港嘅人都應儲到錢)
想問問 有一球資金

有冇邊間可做6個月4厘🙏

如果係virtual bank 手揸現金點搞
1球現金?
入哂銀行先再fps過去咪得
想問mox個個250000萬有4.2% $3500
係唔係同時間都會有首60天3%個個活期利率?
打多左個字姐 唔洗咁激動
ys
咁都幾好 另外仲做左佢個個五萬一個月10%定期
仲有1000回1000
帶飯除左錢之外最重要係健康D
出街食又無得揀又肥又油
一千回一千同五萬一個月十厘只可以二揀一
咁1000回1000 SO D WO
用一千回一千個code 開完戶
再收到個五萬一個月十厘嘅email
財息兼收
巴打一月開户?做得切喱個4.2%
二月開都得架 我都係二月開 我勁煩住個客服 係咁問佢野
因為我岩岩琴日開戶 打去問客服問 佢話今次4.2%因為要睇1月結餘 所以不符資格既
我問online個客服 佢就咁答我「若一月沒有結餘,則維持新資金便可」
或者你再試下問下 我都試下問多次先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞