定期存款邊間好? (18)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
呢個係hsbc expat嘅rate,係海外版hsbc,唔係香港嘅hsbc。expat嘅rate係expat個網就有得睇到。
我已經有HSBC EXPAT啦
https://www.expat.hsbc.com/savings-accounts/products/fixed-term-deposit/#ready-to-open
但搵唔到個定期幾多息
所以問係咪一定要試做定期, 先preview到幾多息
yes係咁玩
唔洗呀

https://expatexplorer.hsbc.com/interest-rates/

呢條link就睇到了
thx
有無人做緊渣打亞洲萬里通定期
放100萬半年 有20萬厘
其實等如買里數
不如直接做定期拎CASH好過

PAO 3個得3.1
至2023年2月28日,開立1個月的定期存款,即可於一筆定期存款上專享額外9.7%年利率!這代表你可於1個月的定期存款享有10%年利率!
存款期 基本利率 額外利率(以現金獎賞形式發放) 總利率
1個月 0.3% 9.7% 10%

每筆1個月定期存款的最高本金金額是HKD50,000。額外年利率將於2023年4月30日或之前,以現金獎賞方式發放給你。

收到Mox email 抵玩?
有少少離題但想問下渣打用戶
你地申請佢地D服務後可唔可以要求佢地唔寄信黎
已經要求出ESTATEMENT
但仲有D好似做完定期等等既野佢硬係要寄封信比我
抵到喊。10厘wow🤡
搞到我都在開Mox。但近排開太多銀行&信用卡,驚爛TU
係咪一定要開一個月
一年得唔得?
10厘點會比你開一年
換到機票就係
日本啲機票好難換
開儲蓄戶口唔查TU架喎
精算師
Mox bank查。我上佢官網,一開mox就開埋Mox credit,直接查埋TU。
點先有
見佢話最高賺$383?
so high?!!!!!!!!!!
$50k
唔開Mox credit食埋迎新使1000回1000,咁開來做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞