定期存款邊間好? (18)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
轉數快上限100萬
citi我有做 拎緊2.12厘
佢base 0.92
1. 入10k +0.3
2. 投資/外幣/保險 +0.6 (其實每個月分1000$買3次貨幣基金已經ok)
3. 儲100k維持25日 +0.3
4. 碌4k +0.3 (覺得唔抵做所以無做)
Scpay得廿萬
黎緊大慨有2m左右想搵4厘
Thanks
假活期。。。佢一定要3月至6月 戶口最少keep住此銀碼 唔係就左個回贈 不過另外 頭兩個月佢做俾3% 額外優惠利息 ...聽落好似幾吸引。。但唔知當中仲有無古惑野
而家毛地咪好似d 廢老咁 周圍揾高息做定期 做色魔
反正我當佢係定期咁擺係活期度。就應該無問題呱
有,300k
今日啱啱係中信 ZA citi轉走,中信登記人(秒登記)可以一次過100萬;ZA寫同名有100萬,但我轉唔知點解都係食緊第三方轉賬,30萬上限。Citi登記人100萬,但有少少bug,秒登記完會顯示審核中,要等一陣,㩒多幾下先得
都好過恆生個d要等一日
西亞新客擺30萬定期6個月抵唔抵?

MOX定期跌到咁 上限得50萬 唔抵做
訓存入個25萬 可唔可以再做定期先

但要計埋1月本身既存款 等於捆埋原本舊錢
梗係唔俾再做定期 邊有咁荀
睇佢條件有兩part:
1. 2月28之前入好新資金
2. 三至六月尾維持 新入資金+一月結餘 總額

假設一月平均結餘係40k
你想做3.5k獎賞 咁你就要擺多250k
同埋三月開始"每日"要維持290k平均結餘 去到6月30日

如果本身無擺錢入MOX既人玩呢個plan係幾抵玩

不過屌佢老味有次想過250k出去自己其他戶口
lock左我account 等左一排先unlock返
但問題點登記 ?
就算我依家入5萬,但我點知我係咪已經進行緊呢個活動?
一陣放撚到7月先同我講唔合資格咪好on9?

1月無放錢入去
無話要登記,每日符合佢要求到時就有錢收
Thx
沒話抵唔抵
百貨應百客

美債6個月期5%息 識買一定話唔抵
唔識買/嫌轉美金麻煩 一定抵
Citi 買基金有冇收費
佢果個靈活財庫基金買賣無收費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞