[PC/PS/XBOX/NS] [哈利波特] Hogwarts Legacy 霍格華茲的傳承 (7) - 留意官方活動

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
有睇過哈利波特既會幾好feel, 捱得過以下缺點,都值得一玩
無睇過嘅可能會嫌節奏慢,操作又一般,ui 又唔太方便
之後switch 出個個會唔會廢好多
唔夠lv唔出
之前收集token中bug, 俾完第1個token觸發唔到後續任
逼住load返再上一個save
睇啲直播主打 17lv已經開哂坐騎
我16就升17都係啱啱上完魔藥堂
一定冇ps5/xbox/pc 咁靚
至於順唔順真係難講, 學校同活米村會唔會lag 到行唔到
我都係每日玩個幾鐘 但玩得好慢
佢仲要遲咁多個月先出 可能連遊戲都簡化埋
開箱果下隻眼仔個反應好可愛

預想中switch畫面
好正 一定要買
觀星個印度仔

話說玩左12個鐘都未見過依個鷹院同學仔
佢帶過我去觀星架 呢個行為幾浪漫 不過隻game極身無romance
到時Cut淨 上堂同玩波波
cut 到淨係玩波波同飛天比賽, 開埋online 連線
有冇ps5友performance mode出到室外落雨會去唔到60fps,好似drop到30咁
佢好似死左咁…
4個學院都係蛇仔fd最好 有得開黑魔法
佢有成條支線講下佢 獅院黑妹都係自我介紹講少少無咩故事 今次蛇院真兒子

其實得四院大配角有romance我都可以 鷹院果個都好ok
https://steamcommunity.com/app/990080/discussions/0/3761104682794921876/?ctp=3

之前有提過好濛咁,我搵到個解決方法(只限PC)
清晰左,顏色鮮艷左,但所有地方會冇晒霧
如果鐘意有霧既就唔好用

第一步,去下面呢條path,開"Engine.ini":
C:\Users\你個電腦名\AppData\Local\Hogwarts Legacy\Saved\Config\WindowsNoEditor\

第二步,copy下面段野,貼係最底,之後save

r.DepthOfField= 1

r.DefaultFeature.LensFlare= 1

r.DefaultFeature.MotionBlur= 1

r.BloomQuality= 0

r.DisableDistortion= 1

r.VolumetricFog= 0

之後可以入game,因為整體畫面會冇左層白霧effect
所以會比之前暗左少少,建議稍稍較光d
3百幾蚊
手遊幾抽垃圾都無左啦

switch版畫面流出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞