超時空要塞 愛·還記得嗎 電影版

258 回覆
99 Like 1 Dislike
而家唔係不明
Lady M就係Megaroad 1
控制成個地球統合軍=控制大半個宇宙
冇錯,3隻都係當年旺角荷里活中心裡面間唱片鋪買嘅日本版,收藏到而家,尤其隻"超時空要塞:飯島真理song"我珍而重之
係,佢嗰部係CD Walkman ,我冇睇相以為佢買咗黑膠碟
就算 CD 而家都升晒價 ...
https://www.suruga-ya.jp/product/detail/120008325
其實係得第一隻個價比較高,日本拍賣大約$1500左右,下面嗰兩隻我見4舊左右都應該買到
TV版借出現過,淨係話搵到個自動工場,不過無晒人,同埋個工場爆炸咗。
MF同埋Delta都好似有文字提過吓監察軍
成套野唔係用音樂去打怪咩
其實好慘, 唱完就要成世活起個首歌既陰影底下
個個剩係叫你做林明惠,冇人會叫你真名
睇TV版好鍾意美沙
不過劇場版美沙真係唔太討好
當年都好少 virtual idol,
都無乜人知個影響有幾咁大,
而且當時佢仲細,有更大反應係可以理解…

好耐之前 TBB 都有個訪問,
問 d 有好深入形像既演員響出街時比人用角色名稱呼會點,
其實佢地自己都慣晒,無乜所謂…
當然你知佢個名就更開心云云。
仲有我覺得TV版福卡個死法先係經典
電影版相對之下就無咩特別
TV明美係臭雞
唔係誇張
好彩當時兜沙律未整完,唔係就變左食菠蘿沙律食到死既人…
飯島真理依家成日喺youtube直播
我見過幾次佢叫春話個個淨係鍾意明美啲歌但唔鍾意佢啲歌
好耐之前睇已經記唔清,佢係咪背後中槍死?
但巨人族啲槍咁大支,彈頭應該好大下
中一槍唔係應該即時成個人爆開?

呢個係麥斯黎?無左副超認佢唔到…
可能係比破片打中啫,就算 F14 既機砲都成 20mm 口徑,
直接打中應該都好明顯爆晒缸 ... 甚至開左個洞。
係佢,變咗巨人連近視都無埋
福卡係最有型嘅角色
仆街果期最迷macross食襯pizza都諗起

支援下
巴打你都鍾意2代?
我都有左上兩隻ost,blu-ray同hi-metal r vf-2ss
m7係浪漫 靠音樂去感化敵人
熱氣basara堪稱左膠之皇
一句黎聽我唱歌! 無人得出其右

利申鍾意m7到睇左兩次 大學再重睇一次
可唔可以叫番“可有記起愛”呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞