超時空要塞 愛·還記得嗎 電影版

258 回覆
99 Like 1 Dislike
算啦

小朋友唔識
macross plus
M7細個睇電視一播歌
真係熱血到起雞皮
嗰個年代有啲機人動畫都係好癲,嗰種detail同機械感
另外梅津泰臣 A Kite 嗰啲槍戰場面都好正
林明美佢應該先係正印 吊佢老母一條
robotech有多少少故,其實係啲鬼佬買咗好幾套動畫,再亂咁剪當係同一套野 robotech係一樣好混亂嘅野黎
係近呢幾年先正式變番做macross解決個海外版權問題,所以上年出咗隻特別版DX超合金VF-25 Worldwide去慶祝呢件事
睇錯超時空要愛
以為梁朝偉套超時空要愛
睇劇場版就係呢個感覺,覺得阿輝係有啲揸男,
但TV版你又會調返轉。

TV版明美只係一個港女,阿輝只係佢嘅隻兵。
後來明美唱歌事業走下坡嘅時候,先至走返去搵返阿輝,想阿輝幫佢埋單
諗起鴉karas,有冇師兄記得?
仲係小學雞果陣夜晚無線睇到,睇到o晒嘴,過咗十幾年依家仲好深刻
慶祝自己公司40周年作品,然後畫到破產咁滯
因為呢套野知道Rurutia
女王一日唔醒唔同返公主一齊,每一日都會咀咒河森正治條仆街死全家臨老過唔到世!
識貨
美好年代
最後一套高質既手繪動畫電影係唔係redline
同期有無皇刃譚,都係神作
睇番公式年表,其實正史係以電視版為準,劇場版只係幾十年後統合軍拍嘅一套紀念電影,所以本身劇情有出入
應該係2女一男
係啊,如果你睇MacrossII 你會見到男主去睇戲,
個套戲就係《可曾記起愛》

但其實當TV版係正史又會有設定問
之後既M plus, M7 & MF
都係用 《可曾記得愛》設定

TV版 設定既監察軍 完全係失蹤。
Macross II係咪當左黑歷史
外傳漫畫有寫之後女王同公主有係埋一齊
大家都以為係,但河森話唔係囉。
佢係Macross delta 有提到 ‘ Minmay Attack’
呢個係直接用MII 既設定。
唔知佢想點兜返落MII
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞