超時空要塞 愛·還記得嗎 電影版

258 回覆
99 Like 1 Dislike
M7個結果都好開放式
唔知條女最尾簡邊個
邊套,勁想睇,
我迷快變怨靈
當年電影動畫仲好多唔出得街既野

好似開頭變型有條友走唔切成個頭比個閘切斷左
後段美沙同一輝係地球食既幅射魚又係一絕

第一戰啲爆頭又真實

我成日重睇麥斯同佢條女對戰果場
真係超好睇
呢套啲空戰好正
同意丫,雖然3d進步中,但有排都未去到高質2d既水平。
最後一場大戰用mv手法剪接拍出黎真係一流
話時話哩度其實有幾多人個時出左世
我都係中學個時先睇, 之後套macross F都比下去
M7應該係跟TV? 因為麥斯體形冇變巨人,美娜就縮細就佢
不嬲可以自由變大變細

M7 個祖拿達人參謀,咪就係電影版其中一位,
造型都係跟電影版
主要係覺得當年製作人既惡趣味
戰艦變型閘斷人頭畫黎做乜
應該有兩段,一前一後。
後段係大戰時既野,
前段應該係祖拿達入侵 Macross 時,
隻野跌落黎整爛間屋嗰段。
次次上YouTube 聽番林明美唱可有記起愛都會起晒雞皮
你講嗰個,唔講真係唔記得
兩公婆掉轉
我又唔覺得係惡趣味,
Btw閘斷人頭係因為敵人打到入嚟,唔關變形事

另外,最後阿輝攻入敵主艦,有一幕放導彈,
開0.25速睇,你會發現d導彈上邊係有塗鴉。
Haha 你係時候要重睇
M7 仲有一集係講佢地拍初代電影,
都係真接用電影版設定。

麥斯&米娜 張結婚相係巨人化衣着
https://twitter.com/blisswallpaper/status/989344455059787776?s=46&t=cp3-F_JACpAXY6u-XOHmXw
呢 d 就真係叫惡趣味(又或者叫彩蛋?)…
你試下漫畫人search雪莉露,我諗果位巴打係講依一套漫畫 不過有個問題係佢情節上同劇場版有出入
係同人定算外傳
TV 版麥斯戰場上嬴咗一次美娜, 然後機舖再嬴一次, 麥斯仲要一邊打機一邊話依條女正呀! 最後美娜約佢格劍, 被麥斯食埋, 我有冇記錯?

劇場版打完見到個樣, 完 (麥斯走去變巨人)
時代唔同左 8/90年代係黃金期 間間公司都落重本鬥高質先衝到出黎
20年打後就鬥慳成本。。
好問題 佢寫改編

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞