超時空要塞 愛·還記得嗎 電影版

258 回覆
99 Like 1 Dislike
所以冇一套macross 可以超越電影版既地位: 故事, 畫功, 機設, 人設, 音樂全部而家睇都仲係一流超班
OVA 淨係睇畫功好多都好正, 細個睇gunbuster,俾啲女吸引, 啲奶可以畫得咁有動感好勁, 再睇其他OVA先知好多都係咁有動感 大個再睇返先先知個故仔原來係咁正. 呢套應該係eva 紅咗, 啲人先專登去搵返庵野以前啲片再多返人識
Delta 完左唔知仲會唔會有下一代超時空要塞
近年唔好話Macross,每季想搵套科幻背景嘅佳作動畫都難
今季又食蛋啦...
唔講都唔覺MF都已經十幾年喇
永遠都係唱mf7
啱啱睇晒TV版
根本係宅男觀音兵,畀𡃁妹仔玩
𡃁妹仔事業唔順又諗返起個兵
好彩但個兵最後都清醒,姊弟戀算
河森夾硬谷綠毛做妹妹系角色,但係又搞唔掂
中島愛自己又揀咗去配音唔唱歌,沉完出番黎嗰陣,delta隊女子組合又真係好掂
我呢D舊年先一次過睇哂成個系列,前排先補埋Delta最後劇場版嘅新fans表示後悔太遲先開始睇動畫
(大概4年前先開始)
Walkuere 都未俾人榨乾搾淨,DX超合金仲出緊,下套macross有排啦
元祖打仗為主,唱歌係拎嚟出CD
7後macross 賣女賣歌為主
超越唔到係正常既事
Plus 本身故事唔差,
仲build up 好多後作用到既設定

但zero 食書喎
本身VF-0設定已經唔合理,
反統合聯盟仲有另一隻款可變形嘅戰鬥機。
F14 好型,由top gun 紅到上太空
邊到有得睇我差無印未搵到
plus果兩隻AI出多幾隊
聯合軍滅亡都似
比你講完想再刷 😆
所以之後改弱咗,
M7 MF MD 鬼魂戰機都只係偵察機

Plus 既設定真係好前衛
鬼魂戰機 - AI自動駕駛技術
夏濃蘋果(虛擬偶像) - 就好似宜家既vtuber
無線耳筒 - AirPods
https://youtu.be/sxVjO-l0h5E
中島愛係好聽,但無果種舞台吸引力,以個live May’n完勝,一出場d人high幾多
諗起呢排D AI我都load到夏濃的蘋果
成件事好撚恐怖
呢套野太經典啦
敵人係原始文明為了戰爭做出黎的純戰鬥工具,會被洗腦打仗,但係因為太好鬥加上過度複製,反而消滅左原始文明,並且向全宇宙侵略。
諗諗下,個設定好似強殖裝甲…
補完返M2, 黑歷史都無錯, 內容而家睇完全唔啱
愛情線又突然, ending又膠
當然, 改良返咪有M+

不過居然有個熟悉嘅路人
D boy ?

不過宇宙大戰,佢變身都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞