[庵野]《新·幪面超人》最新預告片震撼登場!3.18日本上映

1001 回覆
136 Like 17 Dislike
其實可以
幪面超人係咁多套中最有potential可以行到dark啲嘅路線
像真啲貼地到好似Nolan Batman咁令人覺得幪面超人係可以喺真實世界存在
本身個造型其實已經唔錯
同埋得成套最好得一兩個boss
咁容易啲出得一個完整plotline同夠時間講多啲幪面超人嘅background
講多句
所以我覺得庵野特登向舊作致敬有啲無謂
難得reset幪面超人就去盡啲
拉打係好有potential,要將拉打個brand打出世界都係白倉自己提出,但票房就是現實,成人向特攝係日本確實唔受歡迎,更兩頭唔到岸,小朋友唔睇得,但大人觀眾又唔多,票房就係一切
但我相信東映都會繼續拍成人拉打
要打外國市場
東映首先要學圓谷咁將新series 加英字/ 英配上YouTube 唔鎖區先
好似amazons同black sun咁拍多幾套大人tv已經心足
用古迦 555個堆舊平成故事改編好啲
昭和仲講緊秘密組織同改造人,真係好老套
唔關事,marvel都有秘密組織(hydra)同美國隊長(改造人)
雖然我未睇套戲
但我覺得係庵野部電影嘅問題
太貪心想cover好多集嘅劇情
剪接又麻麻
大家諗返當年「古加」一出嗰陣時幾震撼
Dark dark 哋又好有神秘感
本身幪面超人真係有potential㗎
Hydra係潛伏喺美國政府部門入面
做到好似諜戰片咁,點會老套
同埋美隊2/3嘅大boss都唔係改造人,而係玩計謀嘅普通人類
呢啲都係睇編劇功力姐
你咁講都可以套落係拉打到架
改造人呢個point 根本就唔會老套
我咪就係指昭和個種改造人老套囉
其實Faiz 都係有秘密組織(smart brain)同改造人(流星塾)
明顯Faiz係無論造型定背景比較貼近現代人嘅口味如果要用初代拉打,就要大改先得但係大改,不如用直接用faiz改好過
似隻螞蟻

2位都靚仔咗
想買但好貴
變咗陸永
amazons 太小朋友風格
Amazons咁成人向都小朋友
好型
黑手套
唔驚比人屌劇透?
官方自己透
S2 多咗budget 啲血腥位
但係皮套褲浪同關節位太膠 同劇情個tone係有啲唔夾
同埋用槍嗰啲位特效好兒戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞