[庵野]《新·幪面超人》最新預告片震撼登場!3.18日本上映

1001 回覆
136 Like 17 Dislike
其實project 一早就開始左
我都係之前見佢會crossover dl咗黎玩
但香港無乜人講隻game
4月1號

完全消失
上映版cut左呢場戲?
聽聞係
見人話班Shocker拉打皮套嘥撚晒
應該得勁黑隧道CG fight
係唔係之後賣blu ray會有director cut版
庵野cut
想睇
做咩cut鳩哂
呢場係拍嗰日庵野臨時追加嘅 但加完又唔用
佢太愛原著太執着原著重現 又要有真實感畀觀眾入到戲 話感動唔到觀眾嘅話不如唔好拍
結果出嚟觀眾個反應正正就係乜都唔到岸

還原呢場戲
可唔可以交D原片出嚟
重新剪過做劇集版
終於睇晒個製作特輯
原本試片個打鬥覺得已經唔錯 但唔啱庵野口味
感覺最大問題庵野同動作指導田渕唔夾
庵野成日走咗去望其他野 唔想理咁

第一場森林爆血個場 拍完睇片又話冇一幕用得
蜘蛛人原本仲要長鏡頭
到最後場大戰 話唔夠"一生懸命" 話交比演員諗返佢地點打

其實D打鬥一早Test好晒咩 但到拍個陣庵野先走出嚟表達不滿
感覺庵野係要見到晒"成個畫面" 先決定到鍾唔鍾意
咁嘅話搞動畫感覺就好 拍真人電影 真係好嘥人力 物力 時間

個製作特輯入面 拍到庵野真係成個大反派咁
我都睇完
田渕同池松拍到個樣好苦惱
拍完又cut鳩哂
動作戲好心交哂比動作導演話事啦
庵野唔識打又要多意見
好似有到講庵野覺得拉打最有魅係跳個下打空翻
難怪正片係唔係都加啲跳既鏡頭
當自己王家衛咁
咁佢導演嚟 有權嘅
但好多時D野度好 拍好 佢先覺得唔OK
好似蜘蛛人個長鏡頭
明明度好晒 蜘蛛人仲跳咗咁多下
到最後咁樣比人剪... 真係

下下現場話OK 到之後先話唔收貨
佢真係唔啱拍真人電影
明明就係當年技術有限先咁拍
佢又要跟到足一足
有人話拍到好正打晒飛機喎
庵野咪係囉
實有人鍾意架 睇個人數多少嘅啫

最好笑係同班Shocker拉打 實打個場 (上面有圖
都係庵野話之前D打戲唔夠還原
先臨時Plan出嚟
最後咪又係Cut晒
算啦人哋拍呢套戲係為咗實現自己夢想, 喺個業界撈咗幾耐先有人咁樣畀幾套戲佢咁玩
佢啲諗法成日變
開頭話打鬥風格想跟返大野劍友會,初代個種feel
後尾又話要啲演員自己發揮[?]呈現真實感
聽刀峰講佢同武打組唔岩,直程話唔用武打用CG算
同埋傳用部iPhone定咩掉個攝影師
cctoy係咁架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞