有咩慘得過做gym要同港女share同一部機?

189 回覆
667 Like 146 Dislike
做得輕都唔比
咁你一定好勁啦
你第一次用部機就做到150磅?
咁緊係唔係
利申返先啦我唔做freeweight㗎 因為我就係知自己廢做唔重費事阻住啲其他做得更重而且又做得好嘅人做

我只係覺得你玩得free weight但淨係咁嘅重量,你不如唔好做過啦

算啦我點講都好,你都已經有你自己嘅立場係覺得我咁樣就等於係睇唔起啲做得重嘅人,又扮曬嘢。討論已經無意義
返工呀而家?
靜靜地做個gym仲要應酬你d毒撚?
正常點下頭講聲唔該到你,俾下少少禮貌都唔識?
真係唔知邊個係毒撚
操咩150磅咁叻啊 難怪可以傲視群雄 超勁#girlspower
我嗰邊相反 通常係我問啲師兄share 佢地好多都讓比我用咗先 佢地先再用
150磅屌啲做70磅自大到
講咁耐原來只係個只做機既新手
屌你老母曬尻我精神
操機同free weight係兩樣嘢黎喎
邊個規定要操機操大左先free weight ,你係咪有咩誤會左
咁Gym room 分區 新手區 老手同 高手區

新手<1年
老手 >1年 + 體重*2
高手 必須有獎項 或 學位

咁撚樣滿唔撚滿意? 咁撚慘要share

自己買一套放屋企嘛 一係自己開間 考過試先準入

人地鐘意點做 關你撚事咩
哇 原來連Compound movement都未搞清係咪一定要free weight先做到,而家重要認為只做機就等於係新手tim。

重要咁惡死,真係健身前先要健腦,你咁白痴你老母有無話你曬尻佢精神啊
又話自己癈又唔係新手
得 你做機做到Roinne Coleman Eddie Hall咁
滿唔滿意
我話新手應該要做compound movement
你理解成free weight先做到compound movement
你閱讀理解有問題我無所謂
你知識咁貧乏 何必出黎誤導其他人呢
仲有惡咪惡囉 屌你老母洗比面你條傻尻
唔識就咪扮曬野啦 睇死你係果堆西蘭花頭玩具撚
層主好慘
樓主屌女人做得輕就得
你屌返啲男人做得輕就唔得,仲要你男女都屌
懷疑即刻起晒鋼嘅就係俾你講中70磅個啲
垃圾大男人主義
這裡是連登
新手好慘 barbell做輕比人話應該做機
做機又比人話做太輕阻住曬
應該要規定barbell最少幾餅
做機要吉落底先可以入gym
呢啲gym風氣真係痴撚線
不過我現實就真係未見過上面各路gym 高手當面屌人做得輕喇
覺得人阻住晒嘅咪直接同佢講
成班廢柴嬲到即刻返屋企上連登對人指指點點
你真係好好笑,咁我咪問對新手嚟講,你要用free weight做複合式動作但用咁輕嘅重量做有用定用機做熟做重先好囉?

咁我事實唔係新手喎,做free weight做唔重所以只做機就一定新手?自己見少唔好衝出嚟柒啦,大把選手做機多過做free weight啦

重要話每邊5kg做bow唔覺有問題,見到你每邊用5kg做個bow就覺得自己好識嘢真係笑撚死,下次你老母去買米跟住去買完之後慢慢划飽佢啦。

我睇死你都係個啲著住件背心,每邊插完5kg 弓晒腰咁row完大大力扔落地再照鏡谷肌個啲柒頭啦
而家係笑緊佢做得嗰150磅都好意思出嚟笑人 真小妹我150磅leg press我用嚟做單腳喳 我係咪又可以指住佢嚟笑

咁講啦 冇品抵屌一定公認嫁啦
但你知道新手應該用咩方式 做幾重之類 呢個"知識"已經有唔少新手都唔識
有心想學既一定會聽其他人講 新手時期肯有老手提點幾句 到依家我都記得佢地個樣
所以我諗你想鬧既唔係新手 而係唔聽人講 盲目信自己 但又唔識既人 仲要阻礙其他人認真做
女新手係推一餅,但係推膊
照問 通常都肯

試過被拒絕不過佢用完走埋嚟同我講可以用啦
sorly囉 推膊仲係每邊插緊塊5kg餅妹下妹下8-10reps 距離女新手仲有好大段距離
我咪問你free weight做5kg餅單邊 barbell
係咪做機可以做body weight
你咁基本都告唔出唔同新手?
Btw我有啲興趣邊個選手平時大部分時間都做機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞