有咩慘得過做gym要同港女share同一部機?

189 回覆
667 Like 146 Dislike
女人永遠累人架啦
認同冇品嗰啲係抵屌,但輕有乜問題
我以前一開始齋拎bar唔用餅添,慢慢先加

就係你呢啲人搞到香港健身風氣咁toxic
新手係咁㗎啦,仲要香港咁多排骨,包括我
唔通一嚟就叫人跟the rock咁操咩
霸住部機就話姐
做得輕又唔俾?
咁能寸?
笑死,即係你覺得對新手嚟講,一嚟就叫佢用free weight係最好?我嘅意思你用得支bar但插咁輕,咁其實你自覺自己係新手個類個類啦,咁你覺得對新手嚟講,寧願用支bar玩咁輕有用定玩機慢慢到重再轉用bar做重邊樣好啲啊。

九唔搭八我段文字從來都無叫新手一嚟跟到好似專業操開嘅人咁操

Btw,估唔到咁多人都鍾意用支bar插5kg做划船同squat,祝你地好運啦
新手時期唔學好free weight 等幾時學
新手唔做compound movement 等幾時做
學你用把口操
5kg做bent over row有咩問題
我兩餅幾又要睇小你1餅
有咩意思 你出世就Eddie hall咁樣?
所以我覺得用barbell compound玩輕啲都唔係問題
但用機又玩咁輕,又唔係玩多下數就唔知想點
諗起康記啲阿叔
你問佢幾組即刻較輕做幾百下
港男咪又係咁
今日先見到個撚樣坐住左bench玩電話
玩一陣就起身做bicep curl
仆你個街原來張bench係比你抖既
D bench都已經少
企撚埋一邊做啦
阻住真係要用既人
公道講句,啲女仔未必真係唔想share,我見大部份女仔玩機前都會用酒精噴毛巾清潔完先用,好難好似兩個男每人輪住做1組。
雖然要體諒,不過潔癖唔係大哂,有女仔fd做gym既ching快啲同佢討論下呢個問題,先可以令到佢地改善
又要討論又要唔睇字
咪講咗做機做熟做重先轉free weight
同埋Compound movement原來一定要free weight先做到?搞清楚先講嘢啦
最後,咁你覺得寧願用住幾kg去做個bow無問題你咪繼續囉
空bar都可以累過落餅 唔係重先得
你太靚仔
啲女欲拒還迎
下次可以問下佢同唔同你比賽
我上次講我唔用ig
佢好大聲 下? 我
哩啲廢閪快啲躝好過
好似男人
開間gym 禁女人入應該會發達
有條條例唔俾架會俾人告
咁你真係要操多幾年先
做機做free weight一樣既感覺?
做機同做free weight有衝突?
幾kg row?你啱先先話5kg一邊
你唔明唔緊要 我講簡單少少
佢攞5kg單邊row barbell
做機對應t bar row/seating row
你覺得佢可以做到幾重 body weight?
就算轉db 佢都係只會更輕
輕重係唔係你執着既野?
咁既話你睇到Eddie hall仲痾篤尿照下自己
你到底係啲咩野呢
唔明文列明咪得 每次有女黎想入會就話有人包左場躝啦臭閪們!
咁點睇有啲尖開左專for女性
你搞清楚Compound movement係咪一定要free weight先做到再討論,重叫我操多幾年
Eddie hall睇到你咁講真係笑到瀨尿啊
好可惜,嗰條條例淨係保障女人

不過我問過平機會,女性專區應該係可以投訴成立,不過你要實名投訴
咁你答我一樣野 好簡單
輕重係唔係你執着既野
都係果句 Eddie Hall兩餅推膊係熱身 你都係?
定你純粹睇唔起佢做得輕
睇唔起人直接講睇唔起咪算囉
何況兜咁大個圈扮曬野
香港做男人真係慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞