其實HSBC premier個客戶經理係唔係撚人用?

203 回覆
1011 Like 29 Dislike
應該而家開始有洗返

我幾次4.15去九龍城分行,阿姐都啱啱洗完機
其他銀行咪又係咁sell
得一球野唔sell你買保險
sell你買基金收得你1-2%都嫌得少啦
嫌*賺得少
想要高啲利息,其實就去其他銀行

渣打馬拉松戶口其實幾高息,上個月活期放大約半年拉勻都有超過 4釐

係活期!全程用app搞, 1分鐘內完成。

大額活期存款,如果想要禮物嘅就要落分行做,放1,000,000 ,就送迪士尼 high tea + 禮物 + 高息

同埋渣打個app有得網上攞飛,唔使坐喺分行等
Sell你咁耐都唔比面
淨係黑你面咪算比面你
起碼冇問候你全家
有個premier幾年,唔想俾人sell, 有野我都係自己打去hotline問。不過事實係幾年來我都冇收過佢地主動call
有次落分行咁啱個rm喺度,問佢定期rate,佢俾我個rate仲低過我自己上網睇,佢仲話我個rate錯
應該係上年年尾prestige 戶口同新錢先有啦,啱啱睇番就咁做得0.6x
點知遇到個以為自己1m以為好多ga貴客….
你去邊間d客戶經理都係咁架啦,要買股票去證券行啦
唔啱直接話無興趣咪即刻走得
你“婉轉”咁拒絕個RM以為你係猶豫緊
咪sell多你2錢重
連登呢到個個fg 5萬起跳
每個月加幾千蚊人工
做長d講緊1 2年 已經十幾萬個月
仲有d做左10幾年 份人工我都唔識計
梗係睇樓豬唔起啦
加多個0都係1千萬,香港而家大把人資產過千萬已經唔係咩富人
咁好講premier,jade都係癈嘅。
計資產咁攪笑? premier計資產咩?你識唔識?
premier係咁㗎
而家有邊個唔係Premier?
上星期中銀打黎話見我定期嗰10萬就完
即刻sell 我買儲蓄保險囉
供兩年 十年後break even 嗰啲
你都on9L9,你個死窮鬼住公屋緊係冇資產概念啦,傻西計cash得嗰1千萬原來對你好多
舊錢唔夠大姐 夠大就幫你quote靚rate 唔用分行rate嫁啦
要跑數咪飢不擇食
我個premier 戶口都無錢 月費都收唔到
有時落行開張本票都sell鳩我好撚柒煩
我而家轉晒用幾間virtual bank算鳩數 za welab mox 輪流用
東亞
50萬就顯卓理財
清楚,明白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞