其實HSBC premier個客戶經理係唔係撚人用?

203 回覆
1011 Like 29 Dislike
客戶經理係有咩事嗰時用嚟屌柒的
你主動畀人sell咁好笑嘅
我睇到你reply先知

交幾次都話唔齊 RATE又唔靚
分行又少
有生意佢咪仆倒嚟幫你做service
冇生意就叫你自己網上搞

唔想俾人sell就直接乜都網上搞就ok
建議開名,警世用
唔洗,只要開一球個隻戶口都係咁
真,啲人聽推銷電話成日答佢冇興趣,唔需要,其實直接cut線就等
唔係針對某間銀行,我覺得全部銀行RM都係咁,sales黎,唔水啲客邊有commission,打份工,我還記得年頭係咁叫人買內房債
細行係囉,但係香港四大行1m真係細到pk嘅數,唔好扮大客
點解我送嗰啲係咩水晶,18k金幣,你嗰啲實用好多
RM 係用黎拎利是封
現實間間匯豐卓越都要排隊
一大舊錢放錢行是on9
就係要谷你俾人sell
咁大個人都唔識用e banking做定期… 走落分行到問rm定期? 笑死人。
加多個0 係後面就serve你
劏返落乞兒rank
keep 住收割
一球

放去炒美股嘅錢都唔止
係唔鍾意放喺香港銀行
小弟有恒生、渣打同星展嘅RM
我就好開明嘅,知道你要追KPI
你話比咩券咩回贈我,我得閒咪去下囉冇乜壞

去到就同佢講,我返幾多點幾多點要返工、約左人咁
比30分鐘你講嘅意思
你sell 我乜,我都話我在另一間買左
或者比啲單張我返去研究下先咁就完左個對話

有啲RM真係好啱嘴型,Men’s talk講下錢銀之餘,跳去講下屋企啲湊仔經都好過癮

佢話:雖然你Generate 唔到好多revenue比我,但係我都好鍾意同你傾計,希望下次個咖啡機開返可以一路飲一路傾

我話:阻你搵生意喎,你一條友要湊幾多個客?

佢:拉上補下嘅啫,400個起跳

真係一日Call一個都搞唔掂
hsbc真係除左payme之外,都冇撚用
我唔明點解咁多正評
一球係唔算好多錢
但啲銀行咪又係出盡奶力R
唔明你有咩睇唔起人 話人咩唔算係客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞