其實HSBC premier個客戶經理係唔係撚人用?

203 回覆
1011 Like 29 Dislike
轉走左好耐
HSBC 真係比狗用既
信用卡set 左自動轉帳可以一個月得一個月唔得, 然後罰你遲交 明明戶口有錢係到
之前聽個rm講,一個rm對百幾個客
岩岩夠一百萬果d,真係唔好expect人地會好重視你
叫做好過普通戶口就算
RM 用嚟攞下利是封新年唱下錢咪算
之前成日打嚟叫你做問卷,做完都冇follow up
hsbc pb個幾球美金就算啦 有個rm比間房你坐下咪算係咁
1 球其實好少
係......主要用途都係credit card lock 左搵佢搞, 新年幫我換下新鈔, 有利是封送.....係咁架咋
你有100個 100萬係hsbc, 佢就會好服務啦
其實佢叫你whatsapp已經唔得
乜撚都無比話人地無撚用拎返d錢擺係屋企啦
你又係好笑既 無幫襯又點比高息你 同你有親咩 自己上網睇到幾多就幾多啦
銀行都唔sell你 同你有親
唔幫佢買野唔會特別俾高啲息你
好可能同櫃枱deal出黎差0.1-0.2厘咁大把
有時間咪聽下佢Up下,唔想聽直接話返工/唔得閒
咁想做定期應該點做
移民前我個RM一年打幾次黎
次次都話有d乜乜想送比我叫我落去分行拎
次次去都拎完禮物 例牌聽佢吹5分鐘我就話有事要走先
HSBC d精品都幾靚
最中意總行外型既錢罌同個金屬獅子紙鎮
睇啲分行排隊情況就知,仍然好多人排窮人隊

全香港銀行既RM 都係一樣咁

同埋你要好既service 你起碼多個0 先諗
某啲銀行 1m lv 戶口附帶既信用卡係好值得申請
但唔係大貓
銀行本業咪擺錢好似gym room咁入去就預咗被sell問你定期就答儲蓄保 一定要俾你cap水
銀行應該開善堂,免費俾我罷錢,RM免費俾我屌,哈哈哈哈
個人親身覺得 d 客服同企堂都幾垃圾,個撚個都射波又唔 make sense 留完電話又無晒下文,差在我都懶得投訴

一入門口反而個食焦問我做乜,到我有問題去問企堂,對答都係 hea 到仆街耍我上 1 樓,1 樓又叫我去 2 樓,最後客服都係鳩 up 叫我留電話然後趕住去食飯 你個企堂一早做野正常已經慳好撚多時間,而家仲比機我見識到客服又係廢既,我個問題無解決又無回音
我個戶口得番幾十萬佢哋都豁免我服務費繼續用premier
根本只係好basic嘅級別
去到分行premier區都係要等
其實都係唱下銀紙

條隊都會係短 叫做有位坐下
出番黎好重新做人啦
1m cash都好一點
有唔少係mpf 加上去夠一球

咁真係當排隊短d
1M係好少?咁你仲浪費時間出去打工嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞