其實HSBC premier個客戶經理係唔係撚人用?

203 回覆
1011 Like 29 Dislike
我2020年食正條水美股賺到差唔多HKD $1M,咁匯豐就打黎叫我升premier,唔洗比錢,有專人服務又可以落分行快啲排到我咁咪要。

因為自己買賣股票,都未諗住買其他產品,開頭無咩特別,直到2022年美國狂加息,我都清走左一啲股票變現金。我就想睇下啲定期放一放,問經理個息係點,佢就問我去分行傾。點知我上到去,話定期好低息唔睇,就狂hard sell我儲蓄保險,咁我都有睇過聽過相關產品,覺得等太耐先回本,又唔符合你投資目標,萬一佢唔加息我咪會鎖過機會?

咁我已經婉轉咁話利息無想像咁高,返去再諗諗先再WhatsApp佢,佢就叫埋另一個經理過嚟一齊傾,話再唔簽就錯過佢所講既高息啦。我就好唔舒服既,係咁話返去再睇,佢真係差在未鎖門逼我簽,我走嗰陣佢2個黑曬面。

P.S. 已經轉走緊所有錢去其他銀行
1M就算啦都唔當你係客
正路唔好聽佢電話
聽都話唔得閒去
次次見親一定係sell野仲要冇好野
Premier客.....仲要得1M liquidity 就算啦......當排條快隊用銀行服務或者 fx rate 靚小小算數啦

其他野唔好諗太多啦

我係 hsbc PB acc 個 rm 都係廢廢地
唔買野r咩service?無value重要得果1m 股票客。拿拿林走啦? 唔好阻住人個aum.無人想睇你昵d 窮撚股票客
5m usd? pb? 有錢
1M真係唔係咩錢

IB都要780k 先開始唔收你月費
Hsbc premier周街都係,除左畀職員方便sell嘢外係冇乜用
我去啲分行都係飲佢枝水同唱派利是錢
仲認真聽佢sell咩
佢叫得你去就梗係sell你,搞完野,你話唔得閑起身即走,彩佢有味
人家都要跑數明唔明
清坐左幾耐????
大貓無咩用
支銀花旗都好過佢
唔洗跑數咩大哥
正常啦,sell到你佢有錢分,一定落足牙力。加上走係靠對腳唔係同口,就咁企起身走佢都唔敢攔你,唔需要同佢講冇興趣既呢啲
你無付出= 無service
佢無service你就更加唔會有付出
循環黎
有好多垃圾客用十年都無比銀行賺過咩錢淨係擺錢同r禮物r coupon
你想人地點對你?
IB早兩年已經免月費
清坐左幾耐?
講真1M係比乞兒高一級咋,都係賤民級別
應該講所有銀行既VIP服務都係咁,唔sell你唔通真係淨係服務你咩

香港真係好多有錢人,好似你靠股票咁贏大錢既人都唔少,唔好睇到自己咁重要,sell爛左咪下個囉
有客擺錢已經賺咗啦賺得少啫
大貓係咁濕鳩
之前做樓宇按揭,借佢3成幾都扭扭寧寧

同一時間request,隔離兩間銀行批哂offer,大貓仲話要繼續補交文件睇睇先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞