其實HSBC premier個客戶經理係唔係撚人用?

203 回覆
1011 Like 29 Dislike
好心你得個一球 就唔好去晒人時間啦
水晶獅子? 我都有隻,但覺得唔係好靚送左比人
錢罌係幫小朋友開戶口時送既開戶禮物
你啫
其實premier真係周街都係,好多覺得自己好有錢大支野,但過年夠膽封$10,仲要係咁R贈品 利是封

Btw, Centre部咖啡機真係唔好用,唔知幾多年無洗過(我強調係年)

利申:前RM
無嫁
Call晒400個可能都未必secure到一個meeting
玩過calling night就會明

不過客既野,你尊重我時我尊重你
唔買咪唔買,無hard feeling

最多咪keep番 contact到你有日有興趣再傾
夾你買都你意思
我好多客都係番單,之後帶埋屋企人搵我傾

不過最後都係跑數跑到攰轉番back office
咁會開心d
retail RM 同 corp bank RM 真係兩個世界 雖然都係跑數狗
香港好多人有
好低rate
唔係講笑,你齋做定期唔買product 1億usd對rm都唔係錢嚟有個1億客仲衰,上面就會係咁捽落嚟話點解個客冇野返,呢啲客不知幾想佢拿拿臨轉走衰啲咁講,有啲人成日話我尊貴客戶嚟架,但一睇戶口一張單或者基金乜都冇,條友就會連客都唔係,rm就唔會比service,一係叫佢排counter一係叫佢搵大堂人搞

所以而家銀行成件事真係好撚扭曲
佢地大概同健身sales差唔多
加多兩個0但唔買野一樣唔會serve純粹門面野例如豁免收費/換新銀紙拎/利是封果啲唔係service嚟,買得多野嘅話好似呢排黃子華飛點都幫個客仆返嚟,又或者乜野rosewood$2000,七欖飛,呢啲先叫service
啱,唔買唔係問題,最緊要唔好又要求呢樣嗰樣或者扮大枝嘢
HSBC e-banking 3/6個月咩rate? 前排係恆生網上自己黎印象中4.3/4.6
係,無興趣一早唔好浪費大家時間搞咁多嘢
講出事實😹
啲人就係成日要r service但又乜都唔做
係,香港人本色
Premier黎講一球資產算得d乜
Rm只係售貨員
有咁貴咩 我e banking 睇1都無
係咪覺得自己好有錢發左達
點解咁on9好多野都要經rm
有d野網上send message佢居然同我講話搵rm自己問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞