北海道圍爐區10

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
小樽所有路真係極度滑,頭先仆左我三四次
其實都唔一定,我上次去買野時啲店員都識簡單英文對答。會識講sold out之類。
去JR札幌站上面商場ABC Mart買鞋 serve我老婆嗰個男店員直程可以用英文好嚟形容(以日本人水準來計)。
如果用札幌雪祭既心態去睇呢啲地方event,你一定會失望
正如支笏湖嗰個冰濤祭,budget 唔太多,又唔似有電視台咁既sponsor,做到咁既陣容,都算係咁
市民或者町村民可以喺雪中作樂,其實唔容易
亞茶炭火爐
之前有位巴打推介
好正
我一個人食 嗌最貴嗰啲 A5級 無飲酒 埋單5xxxyen
麵屋雪風 薄野本店
+81 11-512-3022
https://maps.app.goo.gl/DMZ61TQzenNg5bBd8?g_st=ic

好多人排 我無排到

拉麵 獅子王
+81 11-521-7350
https://maps.app.goo.gl/qT61Nzq5bLxMoXAD7?g_st=ic
排左呢間 鍾意濃厚味增應該會鍾意 有辣肉醬
同埋次次問佢攞件新既 都會話係last one
去左邊間浸溫泉
冇車下次想去
唔係你諗

講緊童夢?
望唔望到利尻山

冇得輸
唔識睇

黃同紅即係乜
喺ノシャップ巴士站行幾分鐘就到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞