北海道圍爐區10

1001 回覆
12 Like 3 Dislike

阿寒富士
錯左
係雄阿寒岳
下個月中去北海道,諗左d行程,求指點
Day 1: 落機攞車 stay扎幌
Day 2: 揸車落小樽 食下市場 行下運河 晚上返扎幌 stay扎幌
Day 3: 揸車去旭川美瑛 睇拼布之路 白鬚瀑布 森林精靈 stay美瑛酒店
Day 4: 去旭川動物園 下午騎馬 未諗到晚上做d咩 stay美瑛酒店
Day 5: 落登別地獄 stay登別 (想問登別有冇咩做?)
Day 6: 去洞爺湖 stay附近 (同問洞爺湖晚上有冇咩做?定其實去完洞爺就可以上返去扎幌?)
Day 7: 未諗到去邊,有冇師兄推介
Day 8: 去outlet同機場行下
定其實可以day5可以去網走紋別睇破冰?之後day6先落登別?

2021年年尾

上星期

有雪既八仙嶺
羅𦥑岳係知床連山最高峰
最遠處就係知床岬
其實一般登山輕量羽絨(montbell, Patagonia 果類),for北海道移動旅行都唔係最好,準備一件有hand warmer, 人造皮草帽,長被大腿patpat嘅厚羽絨褸,手套我都費事戴,一件攪掂哂,好過又帽又耳罩除嚟除去
見Facebook 有人唔知薄野有冰雕,去緊嘅爸打留意下
三個會場
兩個,大通同埋薄野,冇三個
今年つどーむ唔開
呢個最好玩,希望下年開
差啲放錯流料
好彩有巴打更正
呢度有人買過,都係有o係o個邊玩緊嘅師兄幫買
政府補貼一半 本地人都買得
大通同薄野都多野睇
呢排cts入境大概要幾耐時間左右
https://twitter.com/ryuhyonavi/status/1622827531782221824?t=2O779CXra-ttV4Vwjpw12Q&s=19
モタモタしてると、また流氷に閉じ込められますよ…のカメ岩🐢 – 在 亀岩 (チャシコツ崎)

旭川冬祭今日開始
有無玩滑梯
我星期六排咗一個鐘內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞