[日本人唔buy] Toyota電動車 bZ4X 日本全年只賣出5,000部 銷情慘淡

175 回覆
21 Like 1 Dislike
講講下日本,你講香港做咩?

日本度度有得叉電?日本人人屋企都有得叉?日本人一定要揸電車?

用hybrid既方便又快捷,唔想叉電慢慢等,又要俾你屈望住啲嘢叉電,你都on9
可燃冰係能源獨立國策
喂… 唔準…
自己屋企差要快就要搞好多野
插蘇一晚差得好少
上星期睇啲24小時日本新聞channel先見個專題報導訪問啲日本人咸咁口話電費越嚟越貴好難捱,今年咁凍開暖爐都要就住就住。
跟本hybrid 勁方便 勁慳油 新少少嘅hybrid 電摩打都好勁 慢唔唔過電車
屌你老母香港政府唔支持hybrid 車
睇得自己咁高 香港最多未賣500部 代理都廢事入添
外國地大物博 食個飯閒閒地都過百公里
變性人/gay佬玩屎忽玩到失禁
北海道又比較合理,d地方真係隔好撚遠
就算係日常用車都唔會想架車淨係可以返工買餸啦
想開去白馬滑個雪都280km 旅館無得差電就bye

定係買架車只可以用黎返工買餸
weekend想去個遠d嘅旅行就要租車或者另外買架旅行用嘅車咁樣?
香港因為電車無税同油貴先多人買計縮數排街症叉電
日本rav4 hybrid 430萬,model Y 580萬
差150萬羊,日本油價中位150羊一升,入到一萬升,rav4 平均20km/L,即係已經free 20萬km了
仲未計電車要等同電費
(如果用本土日產leaf同級大細計,aqua hybrid 200 vs leaf 380,價錢都係差得遠)
上面條傻佬講香港,我咪應佢香港

我冇話日本一定要揸車,只係掃盲,想d傻佬分清有啲咩係唔得,定只係唔做
全世界都油價貴,一齊搭巴士啦,揸乜鬼車
我都覺hybrid 係唔錯
你邊個外國食個飯過百公里,吹大啲丫笨

一百公里夠香港去到廣州
正解, 冇1換1免稅, 冇得乞電, 香港出電車數量一定大減
你睇下外國有幾多地方巴士coverage有香港咁密先講

大把地區完全冇公共交通coverage
返工一百km 好多 ?
幾多人住京都返大阪工...
日日來回過百
佢地將d 油價加到港幣$23.09 左右1L ,就會有人買架喇
由倫敦去Oxford 探朋友食飯 單程行90公里
好出奇呀?
你部電話擺低叉電就唔用得?
地震冇電就收皮
油站油泵冇電就收皮
note e 就真係唔錯
上個月租左兩日玩
黃絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞