做緊英國老師 今日大罷工 你問我答

419 回覆
439 Like 47 Dislike
有無食個miss或....
好快會立例禁止你地亂攪
我個borough嘅學校都會partly open
比Year 11,13同埋有特殊需要嘅學生返學校
我果邊可以放低小朋友但要課金£30
我新入職point1 扣曬所有税啊NI個啲 大概有2萬頭港紙
自己一支公係London生活都ok 不過其他老師要照顧小朋友就唔太夠

可以睇下以上新聞 計左inflation後 呢10年老師人工跌咗11%

https://www.bbc.co.uk/news/education-63283289.amp

Teacher salaries in England fell by an average of 11% between 2010 and 2022, after taking rising prices into account, the Institute for Fiscal Studies (IFS) says.
你點睇反罷工法案?
無留意開,今次罷工既原因係?
同nurse 一樣?
各位外國既專業人士

如果公會做投票,支持/反對都好,都一定要投票。
要個投票率高個公會講嘢先有牙力。

試諗下如果得4-5 成人去投票, 政府就會話你個工會代表唔到班啲人。
英國啲手足見到有罷工是否好興奮?

香港點吹都攪唔成。。。。
係香港做過1年AT
過嚟時儲左around 30萬 預鬆啲比較好
自己一個過呢
有曳有乖 同香港無乜分別
漏左英文水平
英國老師最低要求係ielts所有分卷6.5or above
我個borough嘅學校都會partly open
比Year 11,13同埋有特殊需要嘅學生返學校
咁你本身啦
特殊需要 即係SEN學生?
點睇香港老師也移民呢個白卡page
入職幾錢

頂薪幾錢

辛唔辛苦
平時都有做下義工貢獻社會嘅
終於有巴打問 多謝你
Non union嘅人都有權strike 只要個strike係lawful就可以響應
你會被法例保障唔比人炒同其他Union member嘅權利

https://www.bbc.co.uk/news/business-61950028.amp
有冇搞到退回bno +1國民保健費
酸撚到
你唔撚酸?
政治滲入校園
樓主加油!
緊係錢銀問題la
唔通覺得好少嘢做所以罷工咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞