做緊英國老師 今日大罷工 你問我答

419 回覆
439 Like 47 Dislike
你做邊個位可以無限跳point
年資唔值錢?私人工多咗年資轉公司唔會加?
on9
AOEO唔只年年跳仲幾年升一次
政府係一定一年跳一次 你私人工有保證?你人中之龍咁無討論空間 而家講緊一般人
明白,多謝解答
家長要返工嘅就會覺得麻煩 不過我間學校都盡量比有需要嘅學生返呢 開main hall dining hall同curriculum support嘅位統一睇住

中小學會有幾日strike咁 唔同地區有唔同日子 London就琴日 3月1,15,16

想由5%加到10%
多謝巴打提醒
咩人都好 都叫有份推post上熱門嘅
我係computing老師
睇下BBC learning English個channel 幾有用
因為加薪幅度跟唔上inflation rate 想由加5%變10%
同香港差唔多 有曳有乖
都係做好behaviour management 用多啲pedagogy同differentiation個堆就得
巴打講得好啱
以前細個遵理補Cliff Yeung 佢用eco角度分析罷工就比較負面 但呢邊用politics角度又比較正面
多謝巴打
今日係咪繼續罷工
無乜大分別 不過真係有好多唔同種族同國家嘅細路
例如Indian, Afghanistan, Black Somalian等等
有時要用返多啲英國local或佢哋國家嘅例子去教書咁
覆到#148 大家可以嘅就追蹤我呢個account啦 定期會share呢邊教書嘅趣事
放工再覆
勁多印度朋友做NHS,英文就一dd,有d好正常,有d就真係聽唔明
你班奴隸頂爛市就真係搞搞震
但香港小學就已經學乘數表,聽講呢到又唔洗
教材上會唔會邊到深d,邊到實用d咁??
英國都有Times Table, 不過好難用英文背
我都係 NASUWT 不過遲少少可能會轉翻學院承認果間
成七點幾都重未放工?!
其實好多地方都係
如果要計 HK基層都應該唔只11%
好過香港時三兩日出個post講,
差過就唔比
依個係中文優勢黎 ,單音字背起上黎點都強過多音字
唔太覺得香港有咩野地位
反而依邊學生做錯野令你唔開心佢會搵你道歉
至少係香港就未見過喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞