做緊英國老師 今日大罷工 你問我答

419 回覆
439 Like 47 Dislike
我三十歲都未到啊
巴打個名好搞笑
反而有種唔罷工好似唔幫手嘅感覺
有無其他巴絲分享下
今日好似deputy headteacher都有罷
佢哋都係工會成員之一 但headteacher自己都有個Union 佢哋都唔成功發起strike
係啊 巴打一百分 可以拎achievement point記優點
係啊 不過詳情未公佈
巴打好好火
絲打都係英國?有無餐廳好推介
正式返工時間係0840-1515 只係我中意留係學校做野
有幸拎過教協證
巴打一切平安啊
對比加拿大同澳洲做老師 個英文要求係無咁高
可能因為呢邊真係好多種族
阿富汗新過呢嘅學生都有兩個係我做班主任個班
McDonald’s
想加10%人工 可以睇下以上新聞 計左inflation後 呢10年老師人工跌咗11%

https://www.bbc.co.uk/news/education-63283289.amp

Teacher salaries in England fell by an average of 11% between 2010 and 2022, after taking rising prices into account, the Institute for Fiscal Studies (IFS) says.

工會唔難入啊 prove到你做緊educational就得
移民留港各有好壞啦
為屋企人而留嘅都唔小
無愧於心就可以了
正式時間係0840-1515 只係我中意留校做野
你地學人擺工就唔該做盡啲,一口氣聯合醫護去搞

再要求番大眾壓低番啲火車員工既薪酬先講啦

個餅得咁多,我都認為教職同醫護要多番上去既

The figures emerged in a salary review paper by the Rail Delivery. The RMT union puts the average salary as slightly lower at £54,000.

The National Careers Service reveals that on average nurses earn £28,594, police officers earn £30,147 and teachers earn £33,659.

老師都多過要同唔同難民力架幫派駁火仲要無槍既英國差佬
你係老細定打工仔
英國種族點會少得過加拿大澳洲
完全支持你地,罷得一日完全冇影響
咁就唔洗再讀書啦
葡萄好撚酸
有冇幫手教埋隔離班
你有冇BNO
每日聽到人移民自己冇得移 平行時空緊 接受現實中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞