做緊英國老師 今日大罷工 你問我答

419 回覆
439 Like 47 Dislike
我女朋友下個學期開始上pgce
英國中學IT主要學D咩?
好多人想移又移唔到你呢個留言叫班傻仔情何以堪
支持罷工
英國真係恰鳩白領
咪理班屌人strike嘅人啦
等佢地比人壓人工壓到支那模式個種咁 就明點解要strike
連登其實根本係一個垃圾討論區
上黎係搵人撩交嗌
講真,唔好以為連登影響到好多現實

不過有啲人好撚慘當連登啲野係真
之前有人係網上叫人出去「聚集」

結果上新婚比人拉既得一個肥仔
比人拉左

好多人講就凶狠

大難臨頭各自飛
真係人性黎
支持你地癱瘓成個英國

至少要癱瘓一年半載等英國社會運作唔到

唔加你地人工絕對唔好開工

年年要加最少10%
正常,nhs個份糧邊有人會想做
行入超市,物價每三四個星期加一成,你覺得人工跟唔跟得上
點睇得出香港教書社會地位高個個開口埋口都窗畜咁叫
我嘅訴求就係返工
「搞咁多做咩丫 政治我地邊度識丫」
你快啲走先
準備俾人屌唔移民仲要做老師等於幫港共
我覺得澳洲佬教育應該無咩問題
師資硬件樣樣都好
但就係個market細 世界邊緣 唔國際化
無乜leading industry / enterprise
搞到班人無乜國際視野 要自強向外闖...

當無咩目標 覺得渾渾噩噩個pay都好生活
就弱智 懶 識少d野都無問題掛

英國果種 係完全唔夠人做
寧願減質素 都要加返個量上去catch up demand
但英國算國際化好多 人都好似好dd
係 d health frd 有d去左英國都唔做
香港搵夠求奇搵份就嘆
都唔做返本行 話辛苦但nhs人工唔值
但都有d做返 但唔好搵話要放棄物慾
主要為下一代咁

有d就澳洲加拿大
不過都係有家人有得揀為主
享有自由空氣就要做英國人礦既代價
有無食學生妹
字乃衣冠

手字都幾樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞