[航空]連登飛機膠討論區76

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
好似話去到尾段機上d水糧都冇哂,屎塔都爆
其實Star alliance 嘅lounge係咪冇打算重開
新加坡人都唔坐自己航空公司 開嚟做乜?
btw譚仔可摸耳報個平安
有冇飲過因航SIN lounge嘅老火湯?
https://www.youtube.com/watch?v=rsmzhaCck3Q
唔怪得要自己煲
United 都唔知幾時開
唔想去環亞
我覺得應該收皮
以前就話多機
而家越做越少
點撐得起喺香港開一個lounge
Hong Kong is back
環亞多人到,變左公廁
Hum ba lan都係信用卡客
譚姊睇下有冇嘢加減

-----------------------------------------------------------------
#Fight for Freedom Stand with Hong Kong
#不割蓆不譴責不篤灰不分化
#光復香港時代革命
#五大訴求缺一不可
#香港獨立唯一出路

上回討論
[航空]連登飛機膠討論區76
https://lih.kg/3289172

——————————————————

呢個post將會有人不定時講返:
ITM唔飛得/幾時可以飛四引擎Trump G20 達成
HNA幾時執笠
HX幾時執柒左佢
CX幾時離開OW
A380幾時變真·奴隸船
777X幾時黎香港
OW下個邊個破產
KE幾時又同DL鬧交
坡佬777幾時轉3-4-3
南太平洋幾時開得成收咗皮啦
皇天擊殺海航董事長
T2譚仔幾時搬T2已拆
ITM幾時開國際線
CX/HX/QR/CZ etc幾時出入轉Alliance
邊個Mile/FFP值得玩/MR
CX/KA TPE飛機餐
A380已經停產
UO幾時搬入因航城/龍屋已搬
Starwalker幾時先開台港線
支篤航空幾時先收皮?
熱烈慶祝CX548/549重登Tam Spirit號

譚仔又自動返中(Can)飛啦
因航=篤灰航空
篤航 x A350 (潘生/N700s)無敵組合

——————————————————————————
歡樂系列:
#domdom思想好開放
#聽講坐得多Y會變傻仔
#職業兒子
#ThePierMMA
#MBAno.1
No Dog No Poon
——————————————————————————

譚仔又飛啦

譚仔又飛啦紀錄(未拎到最Update)

腳圖自己貼

支那潘與狗不得內進
其實可唔可以用alliance嘅名義開個lounge
咁多間加埋其實夠搞一個啫
我見有啲機場都有star alliance / skyteam lounge
不過香港個問題係冇按alliance分terminal
閘口又分散 搞到要東一個lounge西一個lounge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞