[Casio] G Shock 討論區(7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
好多年前係旺角買左隻錶
而家好似冇左電,因為冇時間顯示
想問下保養期係幾耐?要去邊換電?
5040PG都幾貴下 成幾千蚊
5000U唔錯 但都千幾原來 本身仲諗住一千樓下搞掂
1千樓下咪GWM5610
一樣有太陽能+電波
香港買會唔會平d?
見到d 功能同樣好正
好想9衝 preoder
40周年款 經典嘢 唔係幾百蚊5600可能媲美
不過你玩開就知 最後都係會追逐元祖5000嘅設計同復刻
我預期過佢會咁樣出,俾我估中咗,呢個錶款增加smartwatch嘅功能一定吸引,另一個我估計嘅係GM2100會出鈦金屬版本
講真,如果正經買隻跑步表我會俾多少少揀GARMIN
H5600都係貪佢用番元祖5600框+MIP Display
做得運動都唔會優先考慮Casio,
莫講話H5600,為做運動而買GBDH我都不能理解...

上次冇買GBD200 / GBX100都係因為冇Solar,
但呢隻新H5600雖然有Solar,但都只係最低限度support 顯示時間,通知功能應該唔夠support

但因為5600殼、MIP、訊息/電話通知,
呢隻H5600我都一定會買。
只係如果cut Heart rate monitor,再平多幾嚿水就更fit我
呢啲展多唔多嘢買嫁?
唔登記唔入得?
冇辦法la 依隻唔係tough solar
之不過都用到35個鐘 熄heart rate嘅話有1個月可以用

弊在冇gps 同唔夠智能
但見到5600殼
唔清楚,到時有野睇咪去,冇野睇咪甩底。
上網睇呢隻94年出
可能要搵中古
心痕想買b5000
諗緊金/銀/新啲嗰隻matte black
其實心裏面好鍾意mrg 青墨 但實在過唔到自己嗰關
早幾日買左銀
好難用傳統價值觀睇呢隻錶…
利申買左mb
鍾意mb多過銀,夠stealthy做番工表唔會太搶眼
不過佢個錶長都幾蝦人戴,手腕細o既最好試左先
唔可以拆短佢既咩
利申手勁幼
個錶耳間距實際係黃線咁長,呢段個長度同弧度無得改
手腕太細戴上去就會唔貼手
上年買左B5000MB
女同事都話低調得黎有型
等圖

日馬買左GPW-2000-1A2JF有啲後悔,但又退唔到。
冇拆過放返出去易唔易? 有咩鋪頭高價收?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞