[Casio] G Shock 討論區(7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
最近出咗隻新款rangeman幾有型,叫gpr-h1000,有冇人有興趣?

太大了
請問新個隻 mrg b5000膠帶可唔可以改番做鋼帶
有無人用過edifice
幾舊水一隻有sapphire
除左條帶睇落廢啲之外
好似幾抵屌
Ok㗎,我自己買咗隻有埋藍芽同鋼帶,除咗有啲重之外無乜缺點
近排去咗日本旅行,見到個GW-5000U 幾靚,又係made in Japan ,決定喺日本買咗
幾錢買入 想買隻儲帶
買咗隻hidden glow
平平地,夜光綠真係好正
HKD 1800至2100到,睇吓邊到買

G shock 官方店一定係原價,可以再減税

因為我都冇乜時間周圍睇,但我知日本啲大型電器鋪都有賣,而且都平好多,都差成400-500到,但你問佢有冇新,佢一定話冇,整係會畀display 個隻畀你
呢隻有咩特別點解賣咁貴?
見佢made in Japan ,個錶帶雖然係膠,但隻色都唔錯
隻色唔係黑色咋咩?
理論上可以, 但你要有方法同有渠道買到條帶先得

官方只比配返原生既錶帶
Yes ,但偏淺黑/灰黑,而且雖然係膠,但有浸好似磨砂既感覺,唔係純膠個種,唔係好識形容

好黐塵
唔會
不過條帶側邊啲波浪紋容易積塵
唔會,最多係啲罅隙積少少,但都好易清
MRG-B2100

https://gshockjp.blog.jp/MRG-B2100-Discover

睇落好似好厚,2100賣點唔係薄咩?
一直覺呢個款麻麻地 所以冇太大感覺
係gshock一路吹捧2100
最唔鐘意係嗰兩個display
啲字鬼死咁細隻
反而依隻無左仲靚啲
但佢又好似無哂其他function
我反而想買返上一代嘅Rangeman, GPR-B1000,有冇ching知道邊度仲有得賣?
大家好
請問 DW-H5600 系列算唔算好全面?
無買過
不過要差電寧願用Apple watch

咁我就唔買了
請問日本有冇邊隻有 「太陽能」+ 「電波時計」集於一身嘅g-shock?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞