[Casio] G Shock 討論區(7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
Dw5040pg
好似有啲搵笨
2千幾冇太陽能冇電波
我理解係比較忠於原著,
當然私心都覺得gw實用d
Btw 最近應該$1900入到手,師兄可以去馬
Ching 我都考慮緊呢個問題,一代係靚啲,不過諗住買黎daily watch 所以諗緊二代薄啲會帶得舒服啲都未決定到
ching邊度仲有得買
9a靚啲好想買
8230黑金蛙出面大約幾錢
新買咗隻 b5000 研究緊六局電波點玩法 原來咁on9
原來當隻錶用藍芽connect 手機之後
就唔識自動收波
而隻錶因為要靠個app去對時 而當熄咗app
隻錶就連唔到手機
所以基本上藍芽係手動對時

唔知大家有冇啲收波心得分享下

Btw 好文share https://www.fratellowatches.com/g-shock-square-bluetooth-multi-band-6-mystery-solved/#gref
個app會自動background 對時架,就算你kill左app都得
我今日晏晝連咗app 成功對時 有RCVD
直到夜晚RCVD已經消失咗 即係對唔到時
如果你有啲Gshock得電波
可以用app直接發出電波signal,唔洗煩

https://apps.apple.com/hk/app/clock-wave/id1073576068?l=en

入setting ,㩒入你隻錶就有得check
同步咗一次就收咗皮 如果又要襟隻錶先同步到 咁就叫手動啦
我唔洗㩒錶都sync到喎,你㩒入 自動同步設定 唔得咩
襟入去就叫你做多次連線setting㗎咋
你隻錶可能壞左
今日1230又RCVD到
仲多咗個「狀態」
睇到同步record
而另一隻兩日都同步到嘅就冇「狀態」
你有冇?
請問邊個多MRG系列嘅錶賣?
睇嚟我同你唔係用緊同一個app

https://apps.apple.com/hk/app/g-shock-connected/id1179983841?l=en

我用緊呢個
香港好似唔係好多地方收到電波
想入坑MTG 或MRG
MRG 係咪都有啲入門款萬幾都有?
我跌落地花左
有隻黑鋼 買之前覺得好靚
買之後極少戴 重同埋唔太襟睇
半年放咗喺度 最後蝕1500賣咗
如果用app
咁不如bluetooth連電話對時仲實際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞