[Casio] G Shock 討論區(7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
邊度有得配?如果冇得整, 唔係原裝都照殺
搵日拎去代理問吓先, 好多年前拎去問過話冇
有冇巴打隻手15cm左右戴第二代MTG
想買但驚太大隻
想買隻薄少少粗戴都ok嘅
F91w會唔會好易花?
定係直上Dw5600h好
或者dw5600算?
h原來都厚
型號係?
真係好撚靚 但買唔起
諗住用我而家隻5610換鋼帶扮MRG
Mrg真係返唔到轉頭
日式工藝同對材料嘅追求
+
本身G shock咁撚粗獷嘅設計
基本上MRG就係電子錶嘅Grand Seiko
但真係買唔撚起 得個望字
有 好似萬鬆?
深水埗
SSP 幸運?
不過萬鬆都係太貴
我唔記得到底係過1萬定1萬內
你可能旋轉問下幾間舖 應該都唔難搵
Exactly
慢慢嚟啦巴打
想玩鋼殼平平地屌隻gwmb5000都唔錯
最近上網搵到間馬拉錶舖有隻倉底new old stock,特價$1700馬幣,諗都唔諗屌撚咗返嚟最愛正顯
聽聞班日本仔話GWM-B5000後繼款係GCW-B5000,應該係用碳做素材
鋼款真係幾重,希望碳會輕返D
但我有一銀一黑,有排戴
H5600係咪真係好少人買
碳同鈦比較係???
會平過GMW-B5000TVA-1?
早幾日買左隻b5000d1 用app睇舊電得兩格

想問下有冇師兄試過叉爆舊電 同埋要幾耐時間
說明書有講
今日見到有實物, 試咗上手, 唔係想像中咁好, 可能燈光問題. 如果大隻返啲會好啲, 我17.5 cm / 18 , 好似細咗啲
方形個size都係咁
你手粗可能赤備果啲粗獷啲就啱你
我另外試過G-Steel,天氣好陽光嘅話,窗邊一個下晝已經爆晒電
不過唔知係咪因為隻錶黑色,隻錶係曬到好熱,錶底都辣手嗰隻,建議浸着水咁曬唔好熱壞粒電同mon

同埋隻錶你常用嘅話,其實自然都會長期滿電,除非你經常見唔到光
另外就係隻app要好爆電先會話五格,四格係好正常滿嘅水平
可能會轉MRG-B2000D-1A, 見易時介紹, 幾似幾靚
btw, 今日屎忽痕試埋IWC 既pilot , Top Gun 44.5, 都係唔係想像咁大隻, 不過真係幾貴
因為呢兩日咁曬我帶成日見到舊電都係同買返黎果時一樣得兩格

可能需要多啲時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞