[Casio] G Shock 討論區(7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
帶開玻璃面無預佢咁易花
啱啱睇左GAB2100, 多左光動能好似唔錯,而且個人覺得2100個殼靚過B001
我想問咁多位師兄
就機芯嚟講
gmw-b5000 同gw-b5600 有咩分別
5600機芯(用黎上錶耳嗰度)係膠殼
5000係金屬+扭底

另外gwb 5600個negative lcd對比度無咁好
就算係負lcd 既B5000都會易睇d

建議睇實物對比下
想將佢變做full metal 但skxmod個網上唔到

唔知係咪收左皮
我問得唔太好
我係想問機芯功能

gw-b5600 好似大部份都係negative display
如果唔需要太陽能,建議買GA-2140RE-1A

10年前買左隻 ga 100cf
最近拎左出黎想用返,冇晒電

我想問大家通常去邊到換電,
同埋印象中佢聲稱防水
最近成日出海,游下水,係唔係要換埋D咩防水圈?

請教下大家
同埋唔知係唔係太耐冇用,
用洗潔精(sor, 我是但求其)洗下隻錶
感覺上d膠好似唔係好舒服,大家平時點清潔?
好似就快加價?
隻GM2100戴唔夠一年粒電已經打左柴
搵電筒照完過1-2個星期已經冇電
平均一星期戴2-3日左右
呢隻叫GMW B5000TB-1,用鈦金屬,全黑冇花紋,有限度拋光,有冇人留意過呢隻錶嘅存在,我就覺得幾正

本身有隻dw5035d差唔多樣當頂住先
點會冇留意佢存在 只不過價錢太高 唔捨得買
啱啱留意到佢隻35週年版GMW-B5000TFC

睇睇下係咪姐係黑色紅圈版嘅MRG

價錢合理嗎
全球500隻,炒到貴過MRG
但都只係鋼

直接上MRG算
sakura watches見過7000幾
冇入到依家out of stock
3000樓上太貴了
之前隻gwm5610個錶耳斷左喺個錶耳窿入面,拎唔番出嚟

去左太子嗰間九龍錶行整,d師傅即場搵好細嘅電鑽轉返個窿出黎上個新錶耳,好好手勢,搞一大餐都只係100蚊

如果你換電應該可以順便叫埋佢換埋防水膠圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞