True Wireless頭戴式耳機討論

1001 回覆
46 Like 9 Dislike
想知唔買xm5, 仲有邊隻值得買
有無邊間好推介 唔想比人係咁sell
PHILIPS FIDLEIO L3 有冇人試過
N年前買過X1幾滿意,近排想買返X3見到隻L3係WIRELESS
但香港好似唔覺邊度有DEMO試
屌你係咪嚟搞事 隔離入耳post 開咗唔知第幾個 la
X1係openback耳機 L3係closedback喎
唔好諗住會差唔多
我都係是但去一間 厚啲臉皮試哂佢
同台隔離post有討論耳機鋪 可以自己睇吓參考吓
死症都係用AAC編碼。
我知呀,所以係睇緊X3既時候發現
但就算屋企用都係覺得wireless方便啲
但好似冇咩人講呢隻
Search完香港都唔知邊度有
我隻Philips x2hr都係amazon買返黎
巴打可以盲狙買返嚟等你分享下
px7s2 個棉勁易爛, 三幾個月條邊甩晒膠水,拎上維修部又話要再問廠保養包唔包耳棉
多謝ching提醒
睇到呢個post 都好想買隻sennheiser momentum 4
但電腦打機既話, 係咪無咁好用? 例如apex 呢啲
同埋巴打們會建議黑色定白色?
白靚好多
巴打 有無食評

如果比多次你揀,你會揀返邊隻
BnO Portal
我有一隻portal同一隻H9
的確H9 聽歌好聽D
而portal聽歌又唔係真係唔好聽,但同H9比就爭dd lor, 不過portal會令你戴得好舒服,特別長時間之下
如果真係for電腦打機 我會揀電莖耳機算
要喺電腦用momentum4打機要最低latency就要睇自己張wifi卡支唔支持aptx adaptive
唔支援你又要買一隻usb藍牙 又噴幾舊水
搞咁多嘢我不如買一隻logitech算
其實係諗住順手用埋係電腦
一次過唔洗分咁多舊野呀嘛
根據個人使用經驗 降噪強=音質垃圾 所以要睇個人點攞個平衡
SONY 降噪 絕對係最強 但係我用左一個星期已經賣 頂唔順
而加用緊PX8 音質係用過最好 但老實講降噪都係勉強接受
最後屌咗隻sonoflow gym
平平地 夠玩就算
你睇吓自己部電腦行唔行到aptxLL先 真係冇你又唔介意有線你可以將momentum4插落電腦用
Aptx adaptive 打錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞