True Wireless頭戴式耳機討論

1001 回覆
46 Like 9 Dislike
買埋佢
你M4用落覺得如何先?
B & W 插線聽係咪靚聲d ?
XM4 有咩伏?
有幾個post

True Wireless頭戴式耳機討論
[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機
[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家

其實有咩分別?
其實幾啱聽 不過唔係戴得好實同ANC一般
見XM5又anc勁又輕 去sony玩過吓又幾fit
不過應該忍到手既
earbuds嗰隻舊電qc好差
一年貨仔就差唔滿同走電
宜家過保都比人換 不過就無晒信心喇
求推介

駁電視睇戲同打ps5用,要ANC 強

本身買咗WF-1000XM4,但聲畫唔同步2-3秒。sony 話冇壞唔肯換,而家要轉買頭戴式耳機
無線headphone
iem+cm+綜合?
有線headphone+amp?
好似係
仲有一個true wireless for earbud款既
XM5摸上手膠得濟 成隻玩具咁
M4外觀靚好多 係ANC差過xm5
B&W 個app都無咩野好較

得treble & bass…
IEM, 綜合: "[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機"
TWS 入耳: "True Wireless真無線耳機討論"
headphone, 枱式系統: "[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家"
無線headphone: "True Wireless頭戴式耳機討論"
喇叭: "[音響撚]音響HIFI討論區"
soundbar, 家庭影音: "Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答"
對於音質終極追求就係玩大耳牛
不過設備上要求比較高,玩得通常都要dac +amp先夠力
推到大耳牛,簡單嚟講就係有線頭戴式耳機

中間個post 主要講關於dap 、iem 、流動amp
設備上比大耳牛更加便携,可以拎出街聽
有anc 的耳罩
音質就唔好有要求
對於音質終極追求應該要玩喇叭
都係但係唔係個個都咁有貨
同你情況一模一樣
但睇中有兩年保養所以揀咗M4
用咗aptx adaptive 啲聲係咪好好多?
音樂世界真大
音樂世界真
koss 保平安
已追po
似乎sony 最好,我需要降噪,但好驚又係聲畫唔同步
其次momentum4,不過降噪冇咁好。
要anc強咁已經決定咗係XM5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞