True Wireless頭戴式耳機討論

1001 回覆
46 Like 9 Dislike
留名待買
咁M4同qc45/xm5比,啲聲邊隻靚啲?
我睇M4個樣同個盒都靚過qc45
爬完文已買
師兄你買左邊隻
淨係會考慮 m4 or xm5
M4音質呢個價錢冇得輸,吊起xm5嚟打
但xm5戴起上嚟舒服好多,有冇人有同感
原來緊啲舒服啲,我較最鬆戴m4覺得頭正中間受壓
qc45
真係好想買m4長戴,聽日再試下先
Beoplay portal 點睇
USB 藍牙 5.2 aptX Adaptive 手指
Sennheiser BTD 600 VS Creative BT-W4

不專業個人評語:兩隻手指都有,耳牛用緊 MOMENTUM True Wireless 3,主要用嚟連接電腦,Sennheiser BTD 600 會穩定啲,暫時無試過有破音或不穩問題,相反 Creative BT-W4 間唔中會有呢啲問題,尤其連住兩部機嗰陣。

Windows APP:Sennheiser BTD 600 無 APP 玩,Creative BT-W4 有,有獨立 EQ 同其他音質選項可以自己 SET。
諗住m4
Xm5我上耳冇咁舒服
不過佢降噪真係勁但加埋個耳壓唔考慮了
播住嘢其實m4降噪都可接受,巴打覺得戴落舒服真係唔駛諗,唯一缺點係講電話好似係戇鳩的
請問如果係屋企用..唔駛降噪..邊隻好..
USB 藍牙 5.2 aptX Adaptive 手指
Sennheiser BTD 600 VS Creative BT-W4

不專業個人評語:兩隻手指都有,耳牛用緊 Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless,主要用嚟連接電腦,Sennheiser BTD 600 會穩定啲,暫時無試過有破音或不穩問題,相反 Creative BT-W4 間唔中會有呢啲問題,尤其連住兩部機嗰陣。

Windows APP:Sennheiser BTD 600 無 APP 玩,Creative BT-W4 有,有獨立 EQ 同其他音質選項可以自己 SET。
budget?
要唔要隔下聲?
咁你不如有線
我用緊xm4, 連左公司電腦,iphone, ipad。基本上都長開藍芽。
成日就出現個情況:原本連住公司電腦做緊嘢,甚至開會途中電話響,隻xm4即刻飛左去連電話…
有冇巴打有類似問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞