True Wireless頭戴式耳機討論

1001 回覆
46 Like 9 Dislike
好!!用咗三星期
想問XM5個耳罩有冇得拆出嚟換?
就嚟夏天 出汗肯定勁污糟
話說琴日去左星際但係冇膽入去試M4 但係人地一開門房間舖4個 staff 之後去左另一間試個假野但係上左頭同冇上係0分別因為只係隔左小小聲 至於歌聲因為係假野冇得試
利申:上一輩話人地開門冇耐唔好去白撞啱係會俾人吊所以冇試到
然後去左sony store ,到試XM5 佢個anc真係好勁 聲同入耳XM4 差唔多
同埋想問下m4 支唔支援LDAC 因為XM5好似係支援但M4未上到手
驚咩
試野好正常姐
請問大家xm5而家咩價位左右 邊度買平啲
或者麻煩啲每日用完用濕布抹吓耳墊

換就正常有得換,實價要問sony
City link 水貨m4穩唔穩陣
真係平幾多下
睇過下網上啲人話換個價接近半隻耳機個價
想睇下有冇自己換嘅option
LDAC係sony自己嘅野
你買任何其他牌子都唔會有
(有錯請指正)

正常來計應該聽唔出LDAC同aptX分別
本身部機個調音先最大影響

真係on9怕尷尬嘅
一係搵fd陪自己去試
去多一兩次就發現你唔主動問嘅話
其實係冇人理你試啲乜
正常來計應該聽唔出LDAC同aptX分別

LDAC可以做到CD lossless, aptx仲係lossy
應該唔難聽到分別
想問下MDR-1AM2嘅hardcase/carrying case 有咩推薦,原裝嗰個根本同冇係冇分別
想問下bose啲耳機摺得多有冇人試過入面條電線壞左
已經好多廠出左 support LDAC headphone 啦, Shure, Audio Technica, 連 1More 600幾都有 LDAC
仲係M4 同XM5 之間爭札緊
ANC 同音質都好重要

btw 有無用開airpods pro 既巴打
M4 個ANC 會唔會仲差個airpods pro
Same

睇price條片
M4個anc同xm5真係輸好多
但聲就真係靚d
我本身用緊xm4入耳,xm個調音差唔多
想試下d唔同少少
依個post冇咩人講marshall, 係咪因為好垃圾
大把嘢好過佢 不過係幾好睇嘅
xm5舊耳棉係咪冇得拆出嚟洗....
但條女又覺得5輕過4
如果唔理價錢係咪都係5好啲
再試真d m4
個隔音真係唔得
同埋iphone聽好細聲(唔知有冇關係),要開到7/8成先有原本聽開嘅聲
今日應該去買xm5算
我仲未試到M4
尋日係豐澤試PX7 都好正
不過out 左筆直
M4真心 你要隔音就咪黎
佢聲又真係靚d
Xm5一開始就好蒙咁,要聽返夠時間先會清d
Xm5好蒙呀,我覺得bose 700聲唔錯,戴得又舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞