[拉花發佈期] F1 2023 季前討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
除非本身係天才,否則真係有錢好過有技術
八罐一日未贏到都唔會退啦
唔賽又好難知係咪天才
希望二娃耍爭氣
快快手嚟個2021AD Recap
但今季太多潛力幻幻係F2 會係一場大激鬥
然後後面升到上嚟既選擇已經唔多 暫時得荒尾創大升到級
Robbed
有錢有技術又係天才 = Niki Lauda

好似係
Human error champion

講埋2022: Coststappen
Crashstappen
好奇問下各位車迷巴打
假設你係外國
如果你個小朋友同你一齊睇車,話想玩kart 仔,你會俾佢玩到咩成績先放棄
鹹雀沒有豬,今年九屆
係邊度有得pre-oder
但是今年有冇RB 喊sir都豬左比素狗喎
首先會睇自己有幾多身家先
Niki Lauda憑自己本事,問銀行借錢買位賽車,算係有錢嘅一種
一個賽車天才就咁被埋沒左
有諗過下呢個問題

我諗有家底嘅話
可以最少上到去formula Renault呢類廠方少年組
就算能力唔夠就可以靠燒錢換返個位

家底唔夠厚
就算佢去歐洲唔同Kart場去過幾手
識下啲前輩 跟住就睇際遇

玩得掂上F3
玩唔掂就買架Honda Fit俾佢溝下女算

F3只要拎到幾個盃仔已經有出路
玩得掂再上F2 F1又得
唔掂嘅轉去Formula E又得
轉興趣玩WEC WRC又得

如果以你呢個path 黎睇,行無家底果邊,好似睇際遇多過錢
但前提係個仔真係百年一見既天才先得
認真

有啲錢但係唔多嘅話
可以考慮去美國揸Kart仔
跟住大個玩下房車賽就算

就算玩得唔好都唔駛賣身咁養佢

分分鐘玩玩下識埋吳彥祖
以後唔玩賽車都可以有其他發展
但係如果本身已經係英國,relocate 去美國都係錢同埋成本

至於最後果句…係邊度都有機會識到d 名人有出路既
感覺正路都係Formula Renault
(9up)

不過英國好多地方都對motor engineering好有研究
例如Newey就係喺University of Southampton出嚟

得閒可以帶仔仔去睇下學下入門嘅racing engineering嘅嘢

相信都會幫到仔仔得到啟發
(9up)
講真 屋企冇家底既點support佢上去
就算ocon屋企中產都要借錢賣屋先support到佢直至比平治睇中
所以唔夠錢就唯有睇識唔識人 講際遇囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞