[拉花發佈期] F1 2023 季前討論區 2

1001 回覆
3 Like 11 Dislike
嗰啲係高層問題多啲當年馬總瓜老襯個個都權鬥,佢係犧牲品
唔係Equal car Equal engine真係好難compare
鑊鑊都係白頭佬是蘑菇的
玩到拉利班工程師雞飛狗走又係蘑菇
今次祖狗又係白頭佬幫前人執屎 又係蘑菇
證明佢PR 能力高
當年 max 巴西 16 雨戰成名咪又係得第三
佢淨係睇wins, 好似Max 呢啲要睇most positions gained
不過跟住又會有人話呢兩個指標唔夠全面
結論就會變成無得計
拎返同場乾地時間比慢左幾多都係指標之一
不過都會有人話唔係同年比唔到
關羽落F3 Asian嗰陣, F2得第6, 可以當係揸唔掂而downgrade
Herta拎過Indy總成績前3 (SL 20分), 好難話佢揸唔掂而降級, 擺到明屈分

btw 同埋Herta都係2020武肺縮水賽季先拎到全年第3
跟住21同22其實show唔到有咩實力
9con比叻cut走晒
擺到明親疏有別
牙氣同佢就又攬又盛
On9con就得合照一張
叻應該都唔係好妥on9con
照計咁啱一齊有張相,大家都真係同一個grid, po埋有乜所謂
偏偏就係唔po

氣po都係PR一下,幾咁明顯
一係搵wet lap慢dry lap 幾多計
今日屎忽痕揸車走咗轉F1賽道。。。
邊條track
新加坡?
Albert Park,開始搭緊看台
Melbourne
行chicken 定no chicken layout?
no chicken layout
應該
有,我用nord 買同睇,用屋企Wi-Fi 都唔lag
Delay 就唔肯定,但無f1livegp 咁慢
Motorsport 幫More Than Equal 做訪問,得閒可以做下
應該同訓練女性揸F1 有關
https://more-than-equal-survey-2023.motorsportnetwork.com/

廁狼話佢喺喇叭人心中揮之不去;素話就算同咸爭冠佢哋嘅關係都唔會惡化
Toto Wolff in fresh swipe at Christian Horner: ‘I live in his head rent free
https://www.planetf1.com/news/toto-wolff-christian-horner-rent-free/
Russell sees no risk of Hamilton trouble even amid F1 title battle
https://www.motorsport.com/f1/news/russell-sees-no-risk-of-hamilton-trouble-even-amid-title-battle-/10423166/

法蘭西多士本來想簽舒仔,但「政治原因」令計劃告吹
How “political reasons” cost Mick Schumacher AlphaTauri drive
https://www.formu1a.uno/how-political-reasons-cost-mick-schumacher-alphatauri-drive/

今季隊友嘅合作年/場數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞