(認真)仲有乜工作係絕對唔會被AI取代?

406 回覆
17 Like 207 Dislike
唔好咁天真,就算量產都會貴過你請個真人,人係彈性 可以調配做其他野,生意唔好可以炒
如果將來連做呢d機器人同其零件,都可以通過AI + 自動化機械完成,中間完全0人手。然後呢d機器人的維修又可以交俾維修機械人完成的話,咁就成個產業鏈都唔使人去做。
你咁大個site當然用機器啦。但外國更多的係我段片果類小型residential housing,呢d residential projects細site,點塞咁大台機入去?
咁樣地盤就唔洗咁多屎同尿
仲差自動診斷同自動定期維修更新,搞掂埋呢兩part,人類真係剩番為興趣自娛的藝術工作。

到時人類做嘢唔再係為佐搵兩餐生存,而係自己興趣同消磨時間。
Nanomachines, Son
籃球員
吹大左
除非做到下一個科技突破
eg 首部電腦 首部智能電話
一出現基本上8 9 成工都要收皮
講啫,我又唔信個ai「律師」幫到乜,間ai做marketing樓主又信到十足,唔怪得而加d人咁好呃
Minority Report
AI police
泰式massage
Shehulk 😂
運動員
殯儀取代唔到係因為本身呢樣嘢就無實際意義, 係為咗個形式
至於你講嗰2樣嘢完全係錯
又係你條戇鳩
出親嚟都係柒
collar 成個新 MV 都係 AI Gen 出嚟
Ai維修員
AI機械人女友完美咁多, 點解仲需要性工作者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞