(認真)仲有乜工作係絕對唔會被AI取代?

406 回覆
17 Like 207 Dislike
醫務衛生局局長
人類隊 vs AI隊
如果整到個AI League 可能好睇過真人
跳得重勁過人
波士頓動力
我唔認為
人類嘅勇氣同熱血嘅展現,對自我極限不斷突破嘅精神,果種真實感,AI點取代
就好似美斯贏得世界盃果種話題性,真係AI可以比到你?
樓主:???

AI:

AI 尚不足以完成的工作有:

1. 人與人之間的情感治療及個別指導;
2. 藝術創作、文學創作、影視製作等工作;
3. 法律專業服務;
4. 研究及對國家基礎設施進行長期監控、修復工作;
5. 投資理財及金融風險管理;
6. 生物医學研究和內外科手術。

Join OpenAI | Chart | Buy
Azure 有得玩
初音未來已經係
咁都會有錯 責任誰屬先
你係咪即刻駁嘴啲fd, 講埋啲廢話
一般所講取代唔係要100%取代先叫取代, 實有一少部分人係唔會轉
舉例依家仲有人玩菲林相機
冇錯,道教式殯儀老L土,係的老人家仙遊先至焗住道教啫。。。好多時個老人家都唔L係信道教
deep learning同self learning?
所以生育率下降係好事
笑住喊
AI 裝入矽膠公仔度
仲可以加溫
Detroit Become Human
同埋AI踢既話就唔會有打交同圍球證既情況出現
已經有
我喺直播網站twitch嘅fifa18分類見到
搞間冥通銀行E banking
提供先人開立戶口服務
到時大家就可以直接用電子支付方式過數俾先人
唔駛再去燒衣紙
仲可以幫自己開定
可以兌冥幣做定期
唔駛驚死後冇錢洗
咩工都會取代到只係人類接唔接受到
任何要用陰力嘅工作
ai取代曬打工仔 個個失業導致消費者愈來愈少 其實最後尾係會令到班有錢佬割唔倒狗菜 我比你ai叻到自己起曬成棟樓出黎 但冇人有收入買倒樓 或者冇人生仔導致愈來愈少人需要買樓 其實最尾都係會損害有錢佬利益 因為ai取代倒生產力 但取代唔倒消費力 個世界始終要有人返工賺錢再消費將筆錢比返商家佬剝削先run倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞