將軍澳私 / 居上車盤討論區(6)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
正路係搭小巴, 行路先係難搞
買完樓閪冧就好少入嚟睇
點解閪冧? 搞咩?
見係咁跌價啫
自住既話,又無咩所謂
d 業主係咪傻hi左,開中原個apps見到有d開到17000-18000/尺(講緊將軍澳站20年樓)呢個尺價仲高過我21年尾買,邊度黎自信反咁多價
中原啲app都唔知係真定假盤。
同埋有啲業主只係掛個盤係度等到價,所以佢鐘意開$20000尺都得,成唔到之麻。
有興趣咪搵個agent同佢埋牙傾最真實.
有人驗樓講過 維景灣 同清水灣半島 個樓質素係唔差既
如果交通接受到其實都ok既
TKO 2021高位既時候市價的確係咁貴,呢家慢慢向上爬翻都正常之前個價先係唔正常

中原地產高級分區營業董事柯勇表示,將軍澳廣場本月暫錄約10宗成交,平均呎價18,440元,最新易手者為2座中層A室,實用面積429平方呎,採2房間隔,座向西北方,外望市景,最新以795萬易手,實用呎價18,531元

據了解,上址原業主於2012年5月以360萬買入單位,持貨9年,現沽貨賬面獲利435萬離場,期內升值1.2倍。

https://ps.hket.com/article/3139186

市場消息透露,將軍澳中心10座中層單位,實用面積約384方呎,6月才叫價820萬元放售,降價僅約20萬元,即以800萬元獲承接,成交呎價亦達20,833元,呎價料追平屋苑標準戶歷來高位。

將軍澳呎價2萬元成「新常態」 投資者拍賣場掃貨
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210803/mobile/bkn-20210803213753813-0803_00842_001.html
我自己就因為換樓 + 幫屋企人睇樓
由舊年年頭睇到宜家
只能講將軍澳唔係好多兒登仔講到咁差
區外同分支家庭都會買
所以個市一好係真係彈得快
btw 睇返post 1-6
你就會發覺個個post主要參與既人都好唔同
例如呢個post已經加入左好多新ching討論
係真係不斷入黎呢區買樓,唔信可以睇下
之前跌得快,所以都反彈得快
我都係住開有情意結,自己港島區返工睇過東區幾個3x年屋苑但都想揀返tko,貪新淨d同有會所
將中將廣21年高位過埋20k啦 17k同高位比仲低左15%
我有問aa拎1月成交睇過,d價係升左,但冇咁癲,明顯係業主開高好多等人講價
你講緊個d高層海景戶呀?
20k姐係470尺兩房要9xx萬wo
如果呢個價我入唔到市啦
冇睇咩景 不過有中層既

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞