將軍澳私 / 居上車盤討論區(6)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
有需要買既,就算未到底都要買啦,何況唔係個個眼光都咁準知幾時頂幾時底,自用既話近排都跌左咁多已經比上2年買既人多左buffer
同新樓比
有需要買嘅就唔會買樓花啦 貪佢郁啲就遲交樓咩
市況唔明朗買遠期少少既樓花,好似有啲危
出面啲三房盤, 以TKO 嚟講, 真係冇曬咁濟
一係低層, 一係向西, 一係高層, 向東南, 但係天價

個市場仲冇貨賣到, 拎將南, 天晉啲過千大萬嘅盤, 放上Facebook嚟賣, 開番啲App 睇, 個價錢真係得啖笑🤦🏻‍♂️
132區填海影唔影響維景同將南?
維景實有,將南唔知
維景分分鐘跌到500萬2房,將南應該都會受影響
500百萬兩房既話我即刻上車
填得黎都唔知幾甬年後先起好
到時啲規劃都可能會變
不如驚地契續期問題好過啦
訓醒未
佢買arkk輸到傻撚左 唔好怪佢
唔知呢度d業主 aa會將132區講到做好消息呢
水泥廠同垃圾站點樣吹到係好消息我都想學下野
頭幾坐啲海景應該冇影響 座山遮住
空氣質素就唔知會點
一直都好多人,無137區都多
但老實講寶坑/康城/將調都可以話係好獨立
我個人活動範圍都係寶坑多,唔知大家會唔會都係多係自己區活動
睇下之前油塘石屎廠啲新聞片
啲塵揚起上黎 維景一定會見到
隔離貼完貼埋過呢邊
個132填海厭惡設施
景觀黎講睇黎對康城同杏花村影響大過維景同將南
維景睇落最近但有座山遮左照計就睇唔到
將南唔係對正
康城同杏花村就對到正一正

臭味同塵就睇風向
但香港少吹正南風
加上有座山擋左
維景又係影響最細
香港吹正西風都少
康城影響唔大
香港多數吹東北同西南風
將南近清水灣半島個邊同杏花村食正

但係將南冇蓋行出行入搭車要擔遮
我以前住坑口返工落大雨都可以唔駛拎遮
呢啲依家估真係冇咩用 邊度最大鑊到時起完就知,可能到時佢又話發展132區,之後掉啲厭惡設施去唔知邊到
最大問題都係保護海港條例cover唔到,政府鐘意點玩Junk Bay都得,總之啲厭惡設施就係呢區轉黎轉去
所以我上面都話政府啲規劃成日變
不過又咁
呢度係傾上車買樓
到佢填左先諗就太遲
樓價呢啲同股票一樣都係price in埋expectations
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞