將軍澳私 / 居上車盤討論區(6)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
係囉
我一直唔明點解維景貴d
因為生活配套 將軍澳係好啲
每日要迫將軍澳地鐵站 再轉一程車
就會知道調景嶺地鐵總站優勢
大部份人都係一至五返工
放假周圍去都得 所以返工方便係最近
交通調景嶺好啲 兩線交匯係最大賣點
尤其維景除咗地鐵仲有私家路
生活配套就亳無疑問係將軍澳好啲
但維景/都會真係要買野食貴野 行去將軍澳都只係5-10分鐘步程 平時就樓下個商場仔搞得掂
最重要係同樣十幾年樓 維景keep得好過將中
寶盈應該唔得,見佢3 房應該去到6球
寶林居屋舊,唐明幾好,但要留意925
有私家路,但宜家有左大橋功用性大減
原來假,咁將中應該全部700 up
將中行去調景嶺應該15分鐘內
建議溫習返高中physics
咁多民生野搞緊都要唱淡
依家維景叫價升左30 %
寶琳欣明保養都ok. 唐明位置好但和諧一梯伙數較多,外牆油漆。
污水處理廠同埋水泥廠
因為多基建先搞水泥廠 ,配套好左,方便左
長遠必升
本身2房7m 依家都反價叫到10M
30%吹大左少少
yahoo財經:將軍澳業主接連反價 維景灣畔反價300萬元 終以1050萬元
https://lih.kg/3299507
【獨家相片】居屋天降30cm大型石屎 晾衫架救一命 女住戶:成條手臂咁長 差啲揼死人!

https://www.edigest.hk/282812

又要recap一下
不過睇個樣應該欣明好過英明
唔禁入去以為成交左
三房套 唔係兩房
配合國家
唱好香港
一陣比人話傻淡
內園低層應該有交易喎 見佢宜家做~9000呎
寶盈都要6球唔買佢啦,行遠少少唐明苑都唔錯
依家寶盈樓下愈黎愈似富康咁污糟,買低層分分鐘送米奇

富康環境好嚴峻喎寶盈拍馬都追唔上
不過個濕街市真係好雞肋 得果幾檔野 d 野又唔算新鮮
不過同唐明比 寶盈個地理位置點都好d
仲有樓齡細一年做按揭又係差好遠
唔知雍明果度有冇選擇?
咁富康未補居屋有冇得諗?
雍明岩岩解凍,又咁新咁少放盤,預左個溢價都幾高下,睇你自己o唔ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞