將軍澳私 / 居上車盤討論區(6)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
沙田有冇核電,泥水同埋混凝土處理廠?
其實維景有咩吸引力?
老實講成個將軍澳我覺得最差就係佢。
因為佢手工最好 同埋調景嶺近市區
先唔講多左就業機會
至少你隔離唔會樓望樓先
廿幾年樓手工幾好都變垃圾啦
樓價反映一切
你咁講一陣比狗咬話你唱淡
佢本身就係大淡友 唔洗怕
佢好似係維景追擊手, 唔係大淡友
喜羊羊 d fd
已經叫你溫下physics ,仲講核電?
超級標題黨「蒸發110萬」講緊減叫價 仲要個低層減完仍然叫緊高過個中層成交
啱啱睇怡心園 3座個兩間都好平
主要係贏keep得好啲屋苑冇咁迫環境好
唔知係大廈配色定咩問題
感覺上維景係keep得最好
至於兩線交匯就睇你邊度返工
港島區就分別唔大
私家山路冇渣車就感受唔到
加上多左將南直出過海
優勢即刻細左好多
但配套維景真係輸哂
兩者整體分別唔大
過多一個月就唔係呢啲價
升番都唔買怡心啦
有錢的確唔會買怡心,因為我都係
但無錢要一步到位既怡心絕對係首選
兩個屋苑都係8球幾5xx尺,比我會買將中有3房1廁個側,個廳冇走廊,所以都唔細,多間房一定好用d
但係間房好細
兩邊都睇過,維景係廳闊少少,但主人房都係放唔到大型衣櫃,即打橫6尺以上,細房普通,唔係特別大wo,
將中係中間間房細,另外兩間正常size
既然兩間主人房都放唔到大衣櫃,不如將中
起碼細房可以做衣帽間+雜物房
8字先係正常價,2021年全盛係9M 的

維景灣畔2房900萬元沽 20年賺638萬
https://ps.hket.com/article/3132596

將軍澳維景灣畔反價20萬 獲買家無睇樓斥900萬承接

https://www.hk01.com/article/621237?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
https://www.hk01.com/地產樓市/621237/單位直擊-將軍澳維景灣畔反價20萬-獲買家無睇樓斥900萬承接
維景外牆真係靚仔keep得好
拍埋將軍澳三寶
完全唔覺佢係最舊
正如天晉一雖然十年樓
但外表都keep 得好過晒將南果堆
唔知點解
細房應該兩間差唔多wo
維景唔好再係細房個冷氣生口位
變相冇咁好擺野

但大房應該係維景好用d
原來嗰陣中層山景都9球
就係因為其他都升咗,所以怡心先升。不過升完都係最平,budgetary 買家都係要買佢
雖然細,不過多間房就係多間房,又小朋友又姐姐三房會解決唔少問題。
人少一係打通佢,一係做工作間,或肥嬸衣帽間。
而家好多公司都縮office要員工一星期兩三日WFH. 多間房可以靈活運用啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞